Autor Societat
14 Abril 2015 a 14:00

Mollet és l’única ciutat de l’Estat candidata a l’European Green Leaf 2015

El guardó del compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd

8 ciutats competeixen per a ser la Capital Verda a Europa // Imatge del web de la Comunitat Europea

8 ciutats competeixen per a ser la Capital Verda a Europa // Imatge del web de la Comunitat Europea

La ciutat de Mollet del Vallès ha estat l’única candidata estatal que participa a l’ European Green Leaf 2015, un guardó europeu que va dirigit a ciutats que hagin demostrat el seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd.

L’European Green Leaf és un guardó al que poden presentar-se aquelles ciutats que tinguin entre 50.000 i 100.000 habitants i que demostrin una conscienciació amb el medi ambient i la sostenibilitat, posant èmfasi al creixement verd i l’ocupació.

Mollet del Vallès, Mollet ciutat sostenible  //  Imatge del web de l'Ajuntament de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès, Mollet ciutat sostenible // Imatge del web de l’Ajuntament de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès participa amb 7 ciutats europees més per rebre aquest reconeixement europeu que mostra els esforços de la ciutat per assolir uns millors resultats mediambientals i les línies de treball que es duen a terme per aconseguir els objectius. Les altres ciutats europees participants son: Inverness (Escòcia), Lappeenranta (Finlàndia), Ludwigsburg (Alemanya), Mikkeli (Finlàndia), Siena (Itàlia), Strovolos (Xipre) i Torres Vedras (Portugal).

Un comitè d’experts realitzarà una avaluació tècnica de cada ciutat candidata, en base a sis categories:

  • • actuacions sobre el canvi climàtic i l’energia
  • • mobilitat
  • • biodiversitat i ús del sòl
  • • qualitat de l’aire i ambient acústic
  • • residus i economia verda
  • • gestió de l’aigua

Un cop feta l’avaluació, al mes de maig, es farà una preselecció de les ciutats.  Les escollides hauran de preparar un vídeo mostrant el compromís amb el medi ambient per tal que el jurat pugui decidir-se per un màxim de tres municipis i els hi atorgui el reconeixement europeu en la cerimònia de premis que tindrà lloc a l’actual Capital Verda Europea, Bristol (Regne Unit), el proper mes de juny.

Switch to mobile version