Autor Cultura
30 Abril 2015 a 17:00

Sant Celoni acull el IV Festival de Poesia

Una doble cita: avui i dissabte 2 de maig

IV Festival de Poesia  a Sant Celoni // Imatge del web de l'Auntament de Sant Celoni

IV Festival de Poesia a Sant Celoni // Imatge del web de l’Auntament de Sant Celoni

El IV Festival de Poesia reunirà a Sant Celoni les veus de Pau Riba, Ivette Nadal Josep Pedrals, entre molts altres. A més, l’actriu Patrícia Bargalló homenatjarà la poesia de Patrícia Heras

Un any més Sant Celoni acull el Festival de Poesia que enguany arriba a la quarta edició. Coordinat pel poeta celoní Pau Gener Galin, com a les altres ocasions, el Festival convida tothom que hi vulgui a gaudir de la poesia al costat de Pau Riba, Teresa Colom, Josep Pedrals, Ivette Nadal, Roser Amills, David Caño… i a homenatjar la poesia de Patrícia Heras amb l’actriu Patrícia Bargalló.

Aquest vespre i el del dissabte 2 de maig,  Sant Celoni reunirà un any més a algunes de les veus poètiques més remarcables de la llengua catalana. De diferents procedències, edats i estils, totes són veus esgranades en el fet poètic, conegudes i versades en l’oralitat. Tot un aplec d’actes per provar d’assolir una descoberta recíproca: de Sant Celoni i del pols de la poesia catalana.

PROGRAMACIÓ:

Dijous, 30 d’abril 20 h / La Clau

Presentació del Festival i recital dels poetes locals Laura Garriga i Agustín Rugiero.

Dissabte, 2 de maig 18 h / Escalinata de Can Ramis

Recitals de Pau Riba, Teresa Colom, Josep Pedrals, Ivette Nadal, Roser Amills i David Caño.

Homenatge a la poesia de Patrícia Heras, amb l’actriu Patrícia Bargalló.

20 h / Porxo de Can Ramis i Sala Bernat Martorell.

Ronda ràpida final i cloenda amb tots els poetes participants.

Pau Riba
Nascut a Palma de Mallorca, escriptor i artista polifacètic reconegut principalment per la seva vessant com a cantant des de la dècada dels 60 amb la contracultura, el seu disc Dioptria va ser votat com a millor disc català del segle XX. Ha publicat, entre molts d’altres, el llibre Lletrarada.

Teresa Colom
Nascuda a La Seu d’Urgell, poeta multi premiada amb un univers característic. Ha publicat diversos poemaris com On tot és vidre, i La temperatura d’uns llavis. Recentment ha aparegut la seva primera incursió en la narrativa amb La senyora Keaton i altres bèsties.

Josep Pedrals
Nascut a Barcelona, és poeta i rapsoda, molt actiu en l’àmbit dels recitals i amb un directe molt particular. Ha col·laborat en mitjans de comunicació i també en diversos muntatges teatrals. Entre d’altres ha publicat els llibres El furgatori o Escolta italiana.

Ivette Nadal
Nascuda a Granollers, poeta i cantautora de sensibilitat exquisida ha publicat el llibre Camí privat, i també el disc Guerres Dolcíssimes, entre d’altres. També coneguda per la seva activitat com a intèrpret musical amb col·laboracions com el darrer disc de Manolo Garcia, excomponent de l’Último de la Fila

David Caño
Nascut a Olot, és poeta i activista. També col·labora amb mitjans de comunicació alternatius com Benzina, l’Accent o La Directa. Guanyador del premi de poesia Amadeu Oller, ha publicat entre d’altres PostMortem, i del no-res, tot.

Roser Amills
Nascuda a Algaida, Mallorca, és poeta i escriptora molt activa en col·laboracions a innumerables mitjans de comunicació.  De llarga trajectòria farcida de premis i reconeixements, o de reedicions com la del el seu llibre Morbo. El seu darrer títol publicat és Fes bondat.

Homenatge a la poesia de Patrícia Heras
La poeta Patrícia Heras va ser detinguda a l’Hospital del Mar arrel de l’anomenat cas 4F. A la ciutat de Barcelona va estar involucrada en moviments post-poètics. Va deixar un gruix de poemes i sobretot uns dietaris molt frapants. Un cop jutjada i empresonada injustament, els seus diaris de la presó de Wad-Ras són una obra d’un pes excepcional. Amb el tercer grau penintenciari, es va suicidar l’any 2011.  Els poemes i textos de la Patrícia Heras seràn dits per l’actriu Patrícia Bargalló.

Patrícia Bargalló
Nascuda a Barcelona, actriu d’àmplia trajectòria teatral, en el cinema i també a la televisió, la seva llista de projectes realitzats és extensíssima. El públic celoní la pot recordar per haver protagonitzat l’espectacle Ofici de Gàrgola a l’ateneu de Sant Celoni l’any 2008.

Switch to mobile version