Autor Economia
10 Maig 2015 a 09:00

CaixaBank i el BEI signen un acord de 900 milions d’euros

L’objectiu: finançar projectes empresarials

Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank; Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; i Román Escolano, vicepresident del BEI han estat presents a l'acte on s’ha formalitzat l'acord entre ambdues institucions

Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank; Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; i Román Escolano, vicepresident del BEI han estat presents a l’acte on s’ha formalitzat l’acord entre ambdues institucions. // Imatge del web de CaixaBank

Després del nou préstec de 450 milions d’euros concedit a CaixaBank pel Banc Europeu d’Inversions, l’entitat finançarà projectes de pimes i empreses de mitjana capitalització (midcaps). A més del préstec del BEI, CaixaBank aportarà el mateix import, elevant així a 900 milions d’euros el volum total del finançament posat a disposició del sector empresarial.

Amb aquesta línia de crèdit concedida a CaixaBank es pretén donar suport al finançament d’inversió que es realitzin en qualsevol país de la Unió Europa, per a midcaps (empreses de fins a 3.000 empleats) i per a pimes (fins a 250 treballadors).

El préstec del BEI ha de ser utilitzat almenys en un 70% per finançar pimes, i fins al 30% en projectes de midcaps. D’aquesta manera, la nova línia finançarà projectes d’inversió productiva o circulant de fins a 25 milions d’euros en pimes i de fins a 50 milions d’euros d’inversió en midcaps, principalment en el sector industrial i de serveis.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha subratllat que l’entitat seguirà posant “a disposició dels nous projectes de les empreses, els recursos financers necessaris i l’assessorament personalitzat dels especialistes de CaixaBank”. A més, també va animals a les pimes “a invertir en innovació per generar un valor afegir en els seus productes i serveis i, d’aquesta manera, encarar el rumb de la internacionalització”. Gortàzar va concloure alabant “la tasca clau que realitza el BEI per fomentar l’activitat econòmica i que repercuteix en la creació de nous llocs de treball a Espanya”.

Per la seva banda, Román Escolano, vicepresident del BEI, assenyala que amb aquesta signatura “el BEI posa novament de manifest el seu suport a les petites i mitjanes empreses espanyoles, peça clau del nostre teixit productiu i essencials per consolidar la recuperació i impulsar la creació de llocs de treball”. Escolano  va afegir que, en aquest  sentit “l’estreta col·laboració amb CaixaBank, és una eina d’indubtable valor per fer arribar el nostre finançament a les empreses en un moment especialment important”.

Aquest préstec és la tercera operació d’aquestes característiques que el BEI realitza amb CaixaBank en els darrers dos anys amb un volum superior als 1.000 milions d’euros. La darrera concessió per finançar pimes i midcaps va facilitar la realització de 1.600 operacions per un import d’inversió superior als 300 milions d’euros.

A dia d’avui, CaixaBank manté més de 1.700 milions d’euros de finançament a empreses a través del BEI, i 580 milions en garanties a empreses per rebre finançament del BEI. Així, CaixaBank reforça el seu compromís amb el desenvolupament de relacions globals amb Organismes i Multilaterals com una de les vies per incrementar el negoci i els clients.

Switch to mobile version