Autor Societat
3 Maig 2015 a 16:00

El Govern reforça la seguretat en els incendis forestals

Contractarà més personal durant els mesos d’estiu

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

El Govern reforçarà la lluita contra els incendis forestals amb la contractació del personal necessari per fer front a la campanya forestal d’enguany. El Consell Executiu ha aprovat el Programa campanya forestal 2015, que entre l’1 de juny i el 31 d’octubre autoritzarà la contractació dels recursos humans necessaris per cobrir 871 llocs de treball.

El Programa tindrà una durada màxima de 6 mesos i permetrà donar suport operatiu a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments durant els mesos en els que s‘intensifica l’activitat pel major risc d’incendi forestal. També permetrà realitzar tasques de vigilància de zones forestals i donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de Bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives i oferir suport administratiu en la campanya forestal.

Pel que fa als treballs als espais naturals de protecció especial, es donarà suport a les tasques d’informació als seus visitants, de condicionament de les àrees d’accés públic, de manteniment i protecció de les zones de més valor natural durant els períodes de màxima assistència de públic. En el marc d’aquest Programa s’autoritza la contractació dels recursos humans necessaris i es preveu la contractació de 60 persones de diversos perfils, com a personal de reforç durant la campanya.

Als darrers mesos s’ha registrat una activitat d’incendis forestals escassa com a conseqüència de les abundants precipitacions registrades fins al mes de novembre passat. Des d’aleshores, però, les pluges han estat escasses, de manera que la campanya podria iniciar-se amb una activitat d’incendis fins i tot superior a l’habitual per a l’època. Les previsions a mitjà termini d’organismes internacionals com la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) preveuen una primavera seca; un fet que, unit als estius secs propis del clima mediterrani, porta a pronosticar un augment considerable del risc d’incendi forestal per a les properes setmanes i per als mesos d’estiu.

A més, l’increment que hi ha durant l’estiu de l’afluència de visitants als espais naturals de protecció especial fa necessari incrementar les tasques d’informació en aquests espais. Per tant, en la campanya d’enguany es preveurà un reforç addicional als equips encarregats de la prevenció d’incendis forestals, de la protecció dels espais naturals, de l’augment de la seva biodiversitat i de la protecció de l’equilibri dels hàbitats naturals.

Switch to mobile version