Autor Política
15 Maig 2015 a 15:00

Josep Casasnovas (ICV-EUiA) visita el mercat setmanal amb Dolors Camats i Joan Mena

Asseguren que hi ha marge per impulsar mesures de recuperació econòmica

Dolors Camats, Josep Casasnovas i Joan Mena // Imatge cedida per ICV-EUiA

Dolors Camats, Josep Casasnovas i Joan Mena // Imatge cedida per ICV-EUiA

Dolors Camats, coordinadora nacional d’ICV,  i Joan Mena, conseller polític d’EUiA i diputat d’ICV-EUiA, van visitar ahir el mercat setmanal de Granollers acompanyant el cap de llista de la coalició, Josep Casasnovas.  L’alcaldable va alertar del fenomen dels “treballadors pobres” –els qui tot i tenir una feina i un sou no poden viure dignament- a tots aquells que diuen que Espanya i Catalunya estan sortint de la crisi.

Camats va lamentar que “aquestes són les conseqüències de la reforma laboral iniciada pel PSOE, continuada pel PP i sempre apuntalada per CiU”, i va denunciar que “han instal·lat la precarietat com element de sortida de la crisi econòmica”. Va declarar que “El PP menteix quan parla de recuperació” i va assegurar que hi ha marge perquè els ajuntaments impulsin polítiques de recuperació econòmica amb plans locals d’ocupació, tal com s’ha demostrat en les localitats on ICV-EUiA ha tingut responsabilitats de govern. “Cal inversió pública en plans d’ocupació i fer reflotar el teixit industrial del nostre país perquè no pot ser que Catalunya passi del monocultiu del totxo al monocultiu del turisme”, va afegir.

Per tot plegat, Camats va assegurar que el 24M cal que hi hagi el màxim de número d’alcaldes i alcaldesses que treballin per fer front a l’austeritat, per combatre la corrupció, per generar ocupació de qualitat i que impulsin plans de rescat social. “El 24M va de guanyar alcaldies pel rescat social a tot el territori confrontant amb el que fa la dreta espanyola i la dreta catalana que és atacar als serveis públics”, va afegir Mena per la seva banda que ha aprofitat la seva intervenció per demanar a CiU que aparti el número quatre de la candidatura de Reus imputat pel cas Innova. “L’alternativa al model de corrupció i de desgast dels drets socials i dels serveis públics com la sanitat i l’educació són els governs d’esquerres com el que demanem per Granollers”, va manifestar.

En aquest sentit, Casanovas va posat en valor que la coalició ja ha estat treballant des de l’oposició per fer propostes de rescat social per prioritzar l’atenció a les persones. “Cal un pacte de ciutat amb plans d’ocupació i mesures socials extraordinàries”, va dit Casasnovas que va denunciar que l’equip de govern liderat pel PSC hi va votar en contra i després va aplicar les mesures d’ICV-EUiA només canviant el nom. “Però això ha permès que 400 persones trobin feina i que s’hagin destinat més diners a formació i a beques menjador”, ha explicat. “El que és prioritari són les persones i per això és pel què treballem ICV-EUiA”, ha sentenciat.

Switch to mobile version