Autor Entitats
26 Maig 2015 a 14:00

Les entitats de Montornès signen un pacte contra el maltractament masclista

Aliança Social de tolerància zero davant la violència de gènere

L’Ajuntament de Montornès del Vallès // Imatge del web de l'Ajuntament de Montornès

L’Ajuntament de Montornès del Vallès // Imatge del web de l’Ajuntament de Montornès

La signatura del pacte d’entitats de tolerància zero davant el maltractament masclista a Montornès del Vallès tindrà lloc avui dimarts, 26 de maig, a les 19.30 h, a l’Ajuntament.

A l’acte de la signatura hi assistirà l’alcalde, José A. Montero, la regidora en funcions de Polítiques d’Igualtat, Maria Teresa Jiménez, i representants de les 14 entitats del poble que, inicialment, subscriuran el document.

Els darrers mesos s’han dut a terme tallers de sensibilització contra la violència masclista, organitzats per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Consultora MIT.

Les sessions van servir per donar a conèixer a les entitats el protocol municipal per a l’abordatge de la violència masclista, facilitar-los nocions d’orientació a les víctimes i facilitar-los informació dels mecanismes d’ajuda existents per als casos de violència de gènere.  Durant els cursos, també s’ha debatut sobre la realitat de les entitats en relació a aquesta problemàtica i sobre el paper de la dona en la societat.

El Pacte Social d’Entitats de tolerància zero davant la violència masclista, que es signa aquesta tarda,  és el resultat de l’acord entre entitats representants de la societat civil montornesenca i l’Ajuntament del municipi.

Inicialment serà subscrit per catorze entitats: Associació Fotogràfica de Montornès, La Remençada, Esplai Panda, Associació de Dones per la Igualtat de Montornès (ADIM), Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga crònica de Montornès (Afibromon), Unió de Botiguers, Volumont, les AMPA dels instituts Vinyes Velles i Marta Mata, Associació Créixer i Educar en família, AVV de Montornès Centre, Club d’Escacs Montornès, el Club de bàsquet Vila de Montornès i l’AE Montornès Atletisme.

Però aquest és un pacte que restarà obert a totes les entitats i associacions del poble que s’hi podran anar adherint.

Switch to mobile version