Autor Política
1 Maig 2015 a 14:30

Mur aposta per la transparència, la participació i la innovació

El candidat d’ERC-Acció Granollers vol transformar la ciutat

Pep Mur // Imatge cedida per ERC Granollers

Pep Mur // Imatge cedida per ERC Granollers

Pep Mur, candidat d’ERC-Acció Granollers, va presentar el dimecres passat a la Sala Tarafa el seu projecte per construir un Nou Granollers. L’alcaldable vol transformar al ciutat a partir de la transparència, la participació i la innovació.

Mur va expressar la necessitat de transformar la ciutat “contra la vella política i formes de fer que són antigues” a partir d’aquestes tres dinàmiques tant republicanes. També va defensar no tant el “què” sinó el “com”: “des d’ERC- Acció Granollers pensem que són tant importants les propostes del programa com la manera de portar-les a terme. Una bona idea executada de forma autoritària, sense ni tan sols ser consultada, perd tota la seva essència quan s’aplica en una comunitat.  La democràcia té sentit quan som tots els encarregats de tirar-la endavant, i no només els electes municipals“. 

En aquesta línia, Mur va proposar una sèrie de canvis als consells de participació ciutadana existents, com ara que els ciutadans puguin presidir els diferents consells o que assumeixin tasques de control i seguiment dels projectes del seu àmbit: “creiem en el talent i la imaginació de la gent, per a això, cal fomentar canvis en la manera de fer que els ciutadans s’impliquin en els projectes municipals. I cal utilitzar noves metodologies que permetin treure aquesta creativitat ciutadana”.

Respecte al procés independentista, Mur va assegurar que la seva candidatura pretén “enganxar un vagó que posi Granollers al  tren que està circulant per la via de la transició nacional i que té com estació final un país just i lliure“. “No entenem que una capital de comarca com Granollers pugui viure desvinculada del projecte col·lectiu més engrescador des de la recuperació de la democràcia. No creiem en un municipalisme que no viu el canvi del país, el nostre país sempre s’ha transformat des de les ciutats“, va afegir.

Finalment, Mur va agafar el compromís, amb la resta de companys de la llista, que cap dels futurs regidors d’esquerra estarà mes de dotze anys com a regidor i més de vuit en una mateixa regidoria: “un dels problemes de la política actual és la llunyania que els ciutadans tenen envers el gestor públic. Crec sincerament que aquesta llunyania es produeix per l’eternització del càrrec, per la professionalització“.

Entres les propostes del grup municipal, es troben la ceració d’una Regidoria d’Innovació,  el manteniment de la cohesió social, el potenciament de la cultura, la salut, l’educació, la Formació professional i el comerç, un major desenvolupament econòmic, i una millora de la qualitat de vida i la mobilitat.

Switch to mobile version