Autor Economia
20 Maig 2015 a 12:00

PIMEC signa un acord de col·laboració amb Delovaya Rossiya, la principal patronal russa

El mercat rus es vol obrir a les empreses catalanes

El president de PIMEC, Josep González, amb el president de Delovaya Rossiya, Boris Titov // Imatge del twiiter de PIMEC

El president de PIMEC, Josep González, amb el president de Delovaya Rossiya, Boris Titov // Imatge del twitter de PIMEC

Amb presència a 77 regions, Delovaya Rossiya és la primera patronal de la indústria i dels serveis a la Federació Russa. Col·laborarà amb PIMEC per obrir el mercat rus a les empreses catalanes per mitjà de les seves relacions al més alt nivell

PIMEC, la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya,  i Delovaya Rossiya van signar dilluns un conveni de col·laboració que preveu obrir el mercat rus a les pimes catalanes .

L’acord arriba en un moment de canvis a la Federació Russa.

Delovaya Rossiya és la primera organització empresarial de Rússia que inclou empreses industrials i de serveis, excepte les dedicades a matèries primeres, mineria i hidrocarburs. És present a 77 regions d’arreu del país.

En el marc de la signatura de l’acord, empresaris de tots dos països han mantingut una reunió de tres hores per identificar possibilitats de col·laboració, amb un especial focus en el turisme, la indústria, l’alimentació i la salut.

Un cop ha passat l’efecte inicial de les sancions imposades a Rússia a partir del març del 2014, la moneda russa, el Ruble, s’ha estabilitzat i l’economia russa comença a recuperar-se.

No obstant això, el nou tipus de canvi monetari i els avantatges que atorga el Govern rus a la implantació productiva estrangera fan que la producció local sigui millor alternativa que l’exportació directa. ( En el marc de la trobada s’ha exposat precisament el cas de l’ empresa catalana líder en tall per làser, Recam Laser, que es troba en procés de crear una instal·lació productiva a Rússia).

El president de Delovaya Rossiya, Boris Titov, que és també Defensor dels Empresaris per nomenament directe del president del país, va assenyalar que “és el moment de promoure la transferència de tecnologia i coneixements des de Catalunya”. Titov va destacar, també, els actuals indexs de corrupció, que van menguant, i la millora de la seguretat jurídica a Rússia.

El president de PIMEC, Josep González, al seu torn, va comentar que “Catalunya pot ser un bon soci de la indústria russa, doncs les nostres pimes tenen un alt nivell tecnològic i de coneixement i són també flexibles i àgils”, afegint que “podem replicar a la indústria la bona col·laboració que ja existeix al turisme”.

L’acte va comptar amb la presència de representants de la Direcció d’Afers Exteriors de la Generalitat, del Consolat de Rússia a Barcelona, de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Promotors Immobiliaris (FIABCI). També hi va assistir el president de la sectorial PIMEC Turisme acompanyat d’empresaris d’aquest sectorm així com una important representació d’hospitals privats catalans membres de l’Associació Catalana d’Establiments Sanitaris (ACES).

Switch to mobile version