Autor Ensenyament
29 Maig 2015 a 14:00

Torna el torneig Robotseny! A Sant Celoni

Hi participen diversos alumnes de la ciutat

Cartell promocional de la Robotseny // Imatge del web Scoop.it

Cartell promocional de la Robotseny // Imatge del web Scoop.it

Sant Celoni acollirà demà el torneig Robotseny!. Tots els centres educatius de la ciutat participaran al repte científic i tecnològic entorn a la millora de la gestió de residus i el disseny i programació d’un robot. El torneig serà de 10 del matí a 2 del migdia a l’Escola Josep Pallerola.

Aquesta competició cooperativa oberta a tot el municipi comptarà enguany amb la participació de 120 alumnes de totes les escoles de Sant Celoni. Robotseny! és un projecte que s’ha treballat durant tot el curs per potenciar el treball científic i la robòtica a les aules de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO de tots els centres del municipi i que ha implicat durant aquest curs, les escoles, empreses del territori (Renolit Ibérica, Uquifa, Givaudan Ibérica, Salicrú, Oxiris Chemicals, Hospital de Sant Celoni i MC Mecànica), el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III i l’Ajuntament de Sant Celoni per fomentar les competències científiques, matemàtiques i tecnològiques.

El projecte, inscrit en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, busca fomentar que quan els infants i joves siguin adults s’incorporin a les empreses amb esperit d’innovació i creativitat. Per fer-ho possible, s’ha subscrit un conveni amb la Fundació Scientia, representant de la First Lego League a l’Estat espanyol, en el qual cedeixen la metodologia de la First Lego League per la realització del projecte Robotseny per aquest curs 2014-2015.

Els 12 equips que competiran al torneig són ECOCRAFTS, de l’escola Josep Pallerola i Roca, FD17, també del Josep Pallerola i Roca, BLACK ANTS, de l’escola Montnegre, TECHNO SOLER, de l’escola Soler de Vilardell, ROBOCOR, de l’escola Cor de Maria, THE GHOST, de l’escola La Salle, SALLE WARS, també de La Salle, GIGABYTES, de l’escola La Tordera, ELIT ROBOTÈCNICA, també de La Tordera, THE REDFIR’S, de l’escola l’Avet Roig, ECOBOTS, de l’Institut Baix Montseny, i VAMACBOTS, també de l’Institut Baix Montseny.

Els 12 grups presentaran els seus treballs científics a més de fer competir els seus robots. Per poder tirar endavant el projecte, el professorat de totes les escoles del municipi van estar durant els mesos d’octubre i novembre rebent una formació específica setmanal.

L’Ajuntament ha agrait “les aportacions econòmiques i la participació desinteressada de les empreses i, sobretot, l’entusiasme i dedicació dels mestres i professors de totes les escoles del municipi per transmetre als seus alumnes l’entusiasme per la ciència i la tecnologia. Sense aquest treball en xarxa de tota la comunitat educativa i del teixit empresarial del municipi, aquest projecte no hagués estat possible.”

A més de la Jornada Robotseny, s’han organitzat dues activitats més. Avui a les 5.30 de la tarda tindrà lloc el “Coneix Sant Celoni amb el CRP Vallès Oriental III seguint codis QR”. Les places són limitades i cal inscriure’s a www.santceloni.cat/formularis. El dissabte a les 5 de la tarda es faran els Tallers Experimenta! A càrrec de Marc Boada i Moira Costa a la plaça de l’Església, i finalment, el diumenge a les 11 del matí començarà la Ruta matemàtica, per la qual cal inscripció prèvia a www.santceloni.cat/formularis.

Switch to mobile version