Autor Política
15 Juny 2015 a 14:00

Josep Monràs revalida l’alcaldia de Mollet en minoria

El socialista governarà amb set regidors de 25

Josep Monras investidura

Monràs governarà a Mollet en ser la llista més votada // Foto: Ajuntament de Mollet

Cinc candidats i cap d’ells sense majoria a la ronda de votacions. D’aquesta manera, tal i com reflecteix la llei electoral, l’alcaldia i el govern municipal recauen sobre la llista més votada. Aquesta va ser la del PSC, que després de la sessió de constitució de l’ajuntament de Mollet tornarà a estar-ne al capdavant. Al final de la legislatura es compliran 32 anys de govern socialista a la ciutat (des de 1987) i 16 de Josep Monràs com a alcalde.

Però Monràs ho tindrà molt pelut per governar. La sessió plenària de dissabte al migdia va deixar clar el que ha passat després de les eleccions: ni els socialistes van convèncer ningú per formar equip ni l’oposició va ser capaç d’entendre’s per prendre-li l’alcaldia als socialistes. Aquest fet va quedar reflectit en que els partits es van votar a si mateixos quan va tocar triar alcalde. PSC, Canviem Mollet, Ara Mollet-ERC-MES, CiU i Ciutadans van presentar candidatura i cap d’elles va treure la majoria suficient de 13 regidors. Tot això davant una sala de plens plena a vessar fins al punt que es va haver de posar una pantalla al segon pis de l’ajuntament per totes aquelles persones que no van poder entrar.

Retrets entre l’oposició

Als discursos d’investidura el més destacat van ser els retrets que es van fer alguns grups de l’oposició. En aquest sentit va obrir el foc CiU quan Joan Daví va declarar que “Canviem Mollet i Ara Mollet-ERC-MES ja tenien tancat un acord la mateixa nit electoral”. Daví, a més, va explicar per què no van entrar en el pacte que s’esperava amb la candidatura unitària i els republicans: “Vam plantejar-ho, però el vam rebutjar finalment perquè voliem un alcalde independentista [Oriol López, d’Ara Mollet-ERC] tal i com ens demanaven els nostres afiliats i votants”. El portaveu convergent va denunciar “pressions de totes bandes” i va acabar dient que la legislatura “es presenta com una jugada contra nosaltres”.

El republicà Oriol López va contestar-li dient que, si volen, treballaran junts pel canvi. Les seves paraules van anar encaminades més a advertir Monràs i el PSC del que se’ls ve a sobre: “S’ha acabat una etapa de majories absolutes i hem entrat en la decadència del monrasisme”, va dir amb contundència. El regidor va afegir que “es presenta un govern molt feble i una oposició molt forta, amb 12 regidors pel canvi”. Aquests regidors son els seus (cinc) i els set de Canviem Mollet, que en el seu torn de paraula no va voler entrar al drap dels retrets: “No vull dir qui menteix i qui no. Els temps ens posarà al nostre lloc”, va dir el portaveu Xavier Buzón.

Finalment, Josep Monràs va tancar la sessió amb un discurs en to oficialista. L’alcalde va fer una crida a la “responsabilitat” i a tenir “prou intel·ligència per teixir unes relacions basades en el diàleg i el consens”.

COMPOSICIÓ DE L’AJUNTAMENT DE MOLLET

-Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): Josep Monràs, Mireia Dionisio, Raul Broto, Josep Maria Garzón, Ana Maria Díaz, Josep Ramón Bertolín i Mercè Pérez.

-Canviem Mollet (CM): Xavier Buzón, Marina Escribano, Francisco Sancho, Gabriel Espinosa, Nuria Rodríguez, Alberto Murillo i Mari Carmen Moya

-Ara Mollet-Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (Ara Mollet-ERC-MES): Oriol López, Marta Vilaret, Josep Gordi, Judith Vizcarra i Manel Sostres.

-Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C’s): Francisco Muñoz, Gabriel Cisneros i Elena Cisneros

-Convergència i Unió (CiU): Joan Daví i Jordi Talarn

-Partit Popular (PP): Susana Calvo

Switch to mobile version