Autor Futbol
15 Juny 2015 a 11:30

L’EC Granollers torna a Tercera Divisió

Supera al Santboià i puja 10 anys després de l’últim descens

Ascens Granollers Tercera

El Granollers va superar el Santboià i torna a Tercera una dècada després // Foto: Jaime Blanco

FC SANTBOIÀ 1-2 EC GRANOLLERS (GLOBAL: 3-6)

Santboià: Jaume Albert, Kilian (Heredia, 71′), Marc González (Jaime, 66′), Iglesias, León, Omar (Marsal, 51′), Buba (Didi, 51′), Gaudioso, Kata (Cortezón), Jota i Joel

Granollers: Cañadas, Valls, Duran, Suárez, Font, Oriol Vila (Bellavista, 71′), Miguel (Fajardo, 77′), Cosme, Gil (Almendros, 56′), Peque (Marc Vila, 60′) i Estévez (Bauli, 56′)

Gols: 1-0: Kata (7′); 1-1: Estévez (38′); 1-2: Cosme (46′)

Àrbitre: Sergio Guijarro Álvarez (Tarragona). Grogues a Cosme, Miguel, Fajardo i Almendros (Granollers)

I el somni del Granollers ja és realitat. Una dècada després de l’última que vegada que van ser-hi tornen a Tercera Divisió. Per fer-ho han hagut de completar una temporada regular de notable alt i superar un senyor rival com el Santboià al playoff quan poca gent els donava per favorits. Ahir al Joan Baptista Milà els nois de Raul Matito van fer bo el resultat i l’actuació al partit d’anada i van administrar la renda obtinguda amb un encontre molt seriós. La victòria per 1-2 i la celebració final queden ja per sempre a la història del centenari club vallesà.

Tot i ser un gran resultat el 4-2 de l’anada resultava enganyós. La tornada fora de casa i amb un públic molt a sobre dels jugadors (l’afició del Santboià ja va demostrar la seva grandesa al Carrer Girona) deixaven l’eliminatòria mínimament oberta. Els granollerins no van jugar el seu millor partit i fruit d’això és que van sortir molt nerviosos en veure l’empenta inicial dels de Juan Camilo. Tant difícil va ser l’inici que al minut 7 el golejador Nico Kata va obrir la llauna en aprofitar una bona pilota a l’espai. L’estadi embogia i apareixien els primers fantasmes.

A partir d’aquí el Granollers va aguantar la tempesta gràcies a un gran Cañadas sota pals un cop més. Dues grans aturades del porter van impedir que el Santboià compliqués més la vida als vallesans i gràcies a això van crèixer poc a poc al partit. Les primeres arribades a la porteria de Jaume Albert no van ser clares, però la primera que va anar entre pals va ser gol. Era el minut 38: pilota creuada des de l’esquerra, refusa el porter i Juanlu Estévez, molt murri, empenyia la pilota morta al fons de la porteria. El gol posava al Granollers amb un peu a Tercera a la mitja part.

Golàs i segona part de tràmit

La segona part es presentava com una batalla a vida o mort per part del Santboià, que havia de fer dos gols. Els de Juan Camilo, però, no van tenir temps de mentalitzar-se perquè van rebre l’estocada definitiva  abans d’acomplir el primer minut de la represa. Gerard Font pujava per l’esquerra, feia una centrada passada que recollia Edu Cosme i el menut extrem s’espolsava una canonada des de fora de l’àrea que entrava per l’escaire.

Golàs per capgirar el marcador i per sentenciar definitivament l’ascens de categoria. Ja no va haver-hi més història. Els locals no trobaven la manera de ficar-se de nou en la lluita i els visitants, molt còmodes, es dedicaven a fer córrer el rellotge. Amb el xiulet final van arribar les celebracions, el manteig als tècnics, els càntics i les llàgrimes d’emoció de tot el club. Raul Matito va afirmar que ahir “es va culminar un somni i una il·lusió amb la que vam començar la temporada” i el president, Xavier Abolafio, va aprofitar per demanar a la ciutat que pugi al carro: “Afrontarem una temporada a Tercera que serà complicada i apassionant alhora. Necessitarem més recolzament de l’ajuntament i de tot Granollers en general”, va dir.

Switch to mobile version