Autor Economia
4 Juny 2015 a 17:00

Santi Vila presenta la cinquena campanya de promoció del comerç en barris antics

Entre els 30 municipis hi ha Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines

Presentació de la cinquena campanya de promoció del comerç en barris antics // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Presentació de la cinquena campanya de promoció del comerç en barris antics // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, va presentar, el passat dimecres 3 de juny, la cinquena edició de la campanya de dinamització del comerç en nuclis antics. La campanya Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir actualment compta amb 1.754 botigues de 30 municipis.

La iniciativa ve de la Xarxa de Barris amb Projectes, una iniciativa impulsada pels ajuntament que té l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat.

L’acte de presentació va comptar amb Llucià Ferrer com a conductor i presentador. A més van estar presents els representants municipals de les localitats que porten la campanya (12 demarcacions de Barcelona, 6 de les comarques lleidatanes, 7 de les comarques de Tarragona i 5 de les gironines).

30 municipis a on Comprar al barri té premi

La campanya, que compta amb el lema Comprar al barri té premi, va iniciar-se l’any 2011 i s’hi van adherir 8 municipis. La cinquena edició s’ha consolidat amb la participació de 30 vil·les del territori: Artesa de Segre, Berga, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, Cervera, el Vendrell, Figueres, Hostalric, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mediona, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Valls, Vic i Vilanova del Camí.

La iniciativa es portarà a terme durant els mes de juny als 1.754 comerços adherits. Per cada compra el client rebrà una butlleta amb la qual entrarà en sorteig de diversos premis. El principal premi serà una visita guiada per llocs d’interès dels municipis principals, els altres variaran entre vals de descompte a experiències gastronòmiques.

La Xarxa de Barris amb Projectes va crear-se l’any 2007 com espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris. Dos anys més tard va iniciar-se la subxarxa de nuclis antics. L’objectiu és recuperar la centralitat comercial dels nuclis històrics i el paper de referència que tenen en els seus municipis.

Llei de barris: 120 MEUR per a actuacions justificades

Dins el marc de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i vil·les que requereixen una atenció especial s’han realitzat 7 convocatòries d’ajuts públics per cofinançar el 50% del costs dels projectes.

Actualment, 109 projectes en marxa aborden la regeneració urbanístics de l’espai públic a projectes d’inserció social i laboral en barris. El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà prop de 120 MEUR a finançar actuacions justificades pels ajuntaments.

Switch to mobile version