Autor Economia
19 Juny 2015 a 09:00

Santi Vila signa un acord amb la Sareb

S’amplia fins a 900 la cessió de pisos per a lloguer social

Signatura de l'acord // Imatge del web Gencat.cat

Signatura de l’acord // Imatge del web Gencat.cat

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, i Jaime Echegoyen, president de la Sareb, van signar el passat dimarts un acord que amplia fins a 900 el nombre de pisos que l’entitat cedeix a la Generalitat per destinar-los a lloguer social. El conveni és, per tant, un annex del que ja es va signar el juliol de 2014 pel qual la SAREB cedia a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya un primer paquet  de 600 pisos. Actualment existeixen 1.500 pisos d’aquest tipus.

Amb aquest acord, ambdues parts van acordar incrementar en 300 el nombre d’habitatges objecte de cessió, arribant així als 900. La cessió d’aquest nou paquet de pisos es farà en tres fases: al juny, al setembre i a l’octubre d’enguany. L’Agència de l’Habitatge serà l’encarregada d’adjudicar els habitatges als seus inquilins, amb un preu de lloguer a partir de 150 euros mensuals.

La signatura d’aquest annex va coincidir, a més, amb el procés per oferir als ajuntaments 230 dels pisos cedits en el primer conveni perquè els destinin a les famílies amb necessitats d’habitatge social del municipi, un cop s’han fet les obres d’adequació necessàries. Es preveu que les cartes informant als ajuntaments de la disponibilitat dels pisos s’enviïn la setmana vinent. Els habitatges objecte de cessió es troben tots als municipis catalans amb forta demanda d’habitatge: 150 a la demarcació de Barcelona, 45 a la de Girona, 10 a comarques de Lleida i 25 a les de Tarragona.

Tots els pisos s’incorporaran al nou Fons d’habitatges de lloguer destinats a polítiques socials, que aglutinarà tot el parc públic de la Generalitat, dels ajuntaments i els cedits per les entitats financeres, i n’homogeneïtzarà els requisits per accedir-hi i les condicions per a fer-ne ús. Es preveu que el Fons compti amb 40.000 pisos a finals d’any.

Switch to mobile version