Autor Economia
24 Juliol 2015 a 14:00

CCOO i el Comitè d’Empresa de Valeo realitzaran mobilitzacions per protestar contra el trasllat de l’activitat a Saragossa

CCOO Granollers

El sindicat CCOO // Foto: Antonio Viscarri

CCOO Indústria i la secció sindical de Valeo Martorelles rebutgen la decisió de l’empresa de traslladar l’activitat productiva a Saragossa. Això provocaria el tancament del centre de treball i per tant la desaparició de més de 250 llocs de treball a Martorelles.

La Direcció de l’empresa Valeo ha informat al comitè d’empresa de l’obertura d’un període de consultes de 15 dies, tal i com estableix l’Estatut dels Treballadors, per abordar la mobilitat geogràfica dels treballadors / es afectats per la decisió de traslladar a Saragossa l’activitat productiva de Valeo.

CCOO creu que aquesta decisió presa per l’empresa significa un tancament de la planta de producció en frau de llei i una mesura adoptada amb traïdoria, aprofitant les imminents vacances dels treballadors/es per negociar sense capacitat de defensa d’una mesura que s’ha de dur a terme segons la Direcció, a principis de 2016.

La decisió de la multinacional es rebutjada de ple per CCOO, que hi veu una decisió política, ja que la planta de Martorelles una de les que destaca en el grup per les seves ràtios de competitivitat, qualitat i fiabilitat en els seus productes.

La deslocalització a Saragossa atén exclusivament a una decisió de caràcter localista de la direcció de Valeo a Espanya i que pretén acabar amb un centre de treball històric en el sector de l’automòbil a Catalunya i l’únic a Espanya de Climatització i amb un pla industrial signat d’acord amb l’empresa que garanteix l’ocupació fins al 2019 i amb obligacions acordades d’inversions a la planta de Martorelles i nous productes.

Des de CCOO s’exigeix la retirada de la mesura i insten a les administracions locals i autonòmiques a defensar el manteniment de l’activitat i de l’ocupació a Catalunya, davant d’aquests atacs continus de desintegrar la capacitat industrial de Catalunya.

Per tal d’ exigir la reversió de la decisió i la negociació d’un pla industrial que garanteixi la viabilitat a futur del centre de treball, tant la secció sindical de CCOO com el Comitè d’Empresa iniciaran un procés de mobilitzacions amb caràcter immediat.

Comunicat del departament d’Empresa i Ocupació en relació a Valeo

El departament d’Empresa i Ocupació mostra la seva sorpresa perquè l’empresa Valeo Climatització no hagi comunicat a l’administració la seva decisió d’afrontar una possible deslocalització de la seva planta de Martorelles (Vallès Oriental). Des de la Generalitat s’entén que una comunicació prèvia hagués facilitat la recerca conjunta i amb els treballadors d’una solució alternativa satisfactòria per a les parts.
En segon lloc, el Govern entén que la decisió de la companyia, tot i que emparada en l’article 40 de l’Estatut dels Treballadors, que fa referència a la possibilitat de mobilitat geogràfica, no està prou justificada. Per aquest motiu Empresa i Ocupació, en el seu rol d’autoritat laboral, farà un seguiment detallat del procés amb l’objectiu que, en cas que la idoneïtat de la mesura quedés provada, les raons de la companyia estiguin totalment acreditades.
Per últim, aquest departament es posa a disposició del comitè d’empresa i del conjunt dels treballadors de Valeo Climatització per tal d’activar tots els mecanismes que permetin fer un seguiment estret de tot aquest procés. També expressa la seva voluntat que finalment la companyia no deslocalitzi la seva activitat de Martorelles i mantingui la totalitat dels llocs de treball en aquest centre productiu.
Switch to mobile version