Autor Societat
31 Juliol 2015 a 17:00

El Ple de Les Franqueses aprova inicialment el catàleg de camins municipals

El document cataloga 105 camins municipals

Ajuntament de Les Franqueses // Imatge del web de l'Ajuntament de les Franqueses

Ajuntament de Les Franqueses // Imatge del web de l’Ajuntament de les Franqueses

El Ple de Les Franqueses celebrat ahir va aprovar inicialment el catàleg dels camins públics de les Franqueses elaborat per l’oficina tècnica de Planificació i Actuació en Infraestructures de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Aquest document, encarregat per l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, cataloga 105 camins municipals, que sumen un total de 84,5 km.

L’objectiu del catàleg és recollir, ordenar i processar totes les dades dels camins seleccionats. dels camins classificats, un 82% estan en bon estat i per la majoria s’hi circula habitualment perquè donen accés a masies o a nuclis poblats. Tots els camins, malgrat tinguin una amplada variable, són aptes per al trànsit.

El catàleg conté una fitxa resum de les característiques de cada camí (ubicació, descripció, longitud, amplada, estat, etc.); un plànol de la seva situació amb la definició del traçat i la numeració per punts quilomètrics, la toponímia complementària i els elements més remarcables; i un reportatge fotogràfic.

Així, de cada camí se n’ha realitzat una de les seves característiques

La regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Rosa Maria Pruna, sempre ha defensat a necessitat de tenir un inventari de tots els camins perquè “a més de ser un recull de dades d’interès de cada camí, suposa una actualització del patrimoni municipal ja que es determina quins camins són públics”.

Durant el Ple d’ahir, el regidor Juan Antonio Marín (PSC-CP) va suggerir a confecció d’un document on també s’hi incloguessin els camins no transitables mentre que el regidor Àngel Profitós (ERC-AM) va demanar la revisió del contingut del catàleg per part de tots els regidors.

El termini per presentar al·legacions i/o reclamacions al catàleg de camins municipals, que es pot descarregar en aquest enllaç o consultar físicament a les oficines de l’àrea d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat (Can Ribas-Centre de Recursos Agraris) és de tres mesos. Així, el període finalitzarà el 30 d’octubre de 2015.

Switch to mobile version