Autor Opinió
18 Juliol 2015 a 17:00

El Procés Constituent segueix treballant en la confluència de les esquerres sobiranistes i aclareix que no hi ha cap pacte tancat

proces-constituent-logoEl Procés Constituent ha apostat des dels seus inicis per una pràctica política transformadora que canviï de manera fonamental les formes de fer de la política institucional.

En un moment marcat per declaracions i rumors diversos entorn a una formalització de pacte electoral entre el nostre moviment i altres forces polítiques catalanes, aclarim que no hi ha cap acord tancat.

Seguim treballant i no donarem vist-i-plau a cap pacte ni prendrem cap decisió sense haver-ho debatut, treballat i aprovat prèviament en els òrgans i espais amb què ens hem dotat de manera democràtica per al nostre funcionament.

 

Comunicat del Procés Constituent

En l’Assemblea General que el Procés Constituent va celebrar el 14 de juny vam decidir treballar per la confluència de les esquerres sobiranistes catalanes per impulsar l’obertura d’un procés constituent on la ciutadania pogués decidir de manera participativa el model d’Estat i país que vol construir. Vam considerar que cal trencar no només amb el Règim del 78, construït i protegit durant dècades per forces com Convergència i Unió, PSOE/PSC i el Partit Popular, sinó també amb les polítiques antisocials que aquests partits porten anys imposant. Vam aprovar, a més, que el procés de treball cap a la confluència havia d’estar en tot moment dinamitzat des de la pluralitat, des d’un sobiranisme irrenunciable, des del suport sense treva als moviments socials i al conjunt de lluites en favor de la justícia social; havia de reeixir, a més, a partir de noves lògiques marcades per la transformació de la política i per la generositat; i, finalment, havia d’estar protagonitzat per persones sense currículum polític professional que representessin la pluralitat i riquesa del sobiranisme d’esquerres i el compromís ciutadà amb la millora de les condicions de vida de les majories socials. Ens vam mostrar convençuts i convençudes, sobretot, de la urgència d’estar a l’alçada dels reptes històrics que se’ns presenten com a país i de treballar de valent des de la generositat, la il·lusió pel canvi i l’obertura a la participació ciutadana.

El Procés Constituent, d’altra banda, ha apostat des dels seus inicis per una pràctica política transformadora que canviï de manera fonamental les formes de fer de la política institucional. Durant les darreres setmanes, sempre fidels a la voluntat majoritària de les assemblees del nostre moviment, hem intensificat el nostre treball i els nostres esforços per fer possible l’encontre del màxim nombre possible d’opcions de les esquerres sobiranistes del nostre país per bastir una candidatura que s’erigeixi en alternativa real a una dreta que, mentre s’omple la boca de llibertat i sobirania, no deixa de retallar en drets socials.

Si bé el Procés Constituent segueix treballant en aquesta direcció, en un moment marcat per novetats importants relacionades amb les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, així com per declaracions i rumors diversos entorn a una formalització de pacte electoral entre el nostre moviment i altres forces polítiques catalanes, aclarim que no hi ha cap acord tancat, que seguim treballant per assolir els objectius descrits anteriorment i que no prendrem cap decisió sense haver-ho debatut, treballat i aprovat prèviament en els òrgans i els espais amb què ens hem dotat de manera democràtica.

El Procés Constituent va arribar fa dos anys i mig a l’escenari polític català per contribuir a la construcció d’una nova política al servei incontestable del bé comú, basada en la participació i l’obertura.  Amb aquesta vocació vam néixer, amb aquesta vocació vam començar a treballar la confluència i, independentment del resultat final d’aquesta, amb aquesta vocació seguirem avançant.

Switch to mobile version