Autor Societat
19 Juliol 2015 a 14:00

La afiliació RETA augmenta a Catalunya en un 2,07%

Autònoms PIMEC valora positivament la direcció que està seguint el govern

Autònoms // Imatge del web de Pixabay

Autònoms // Imatge del web de Pixabay

Al juny, la afiliació al règim d’autònoms de Catalunya va situar-se en 541.579 persones, un augment  del 2,07% vers el juny de l’any passat. En relació al conjunt de l’Estat, la xifra va situar-se en 3.181.616 persones, un 2,06% més.

Les dades suposen un augment vers al maig d’un 0,24% a Catalunya. I per l’Estat implica un augment d’un 0,22%.

Autònoms PIMEC valora l’evolució a la afiliació al RETA dels darrers mesos però insisteix en la necessitat de promoure mesures a favor del col·lectiu. Davant l’aprovació del “Reial Decret – Llei 9/2015, de 10 de juliol, de mesures urgents per reduir la càrrega tributària suportada pels contribuents de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i altres mesures de caràcter econòmic” es creu que s’ha valorat positivament als autònoms.

L’efecte de les noves mesures conté, amb qüestions com l’avançament de la rebaixa en l’IRPF que estava prevista per al 2016 i que ara serà una realitat al mes de juliol de 2015, són una bona noticia pels autònoms. Des d’Autònoms PIMEC es vol recordar que els tipus d’IRPF encara són lluny dels nivells pre-crisi econòmica.

Autònoms PIMEC continuar urgint les administracions públiques a fer major esforç per a la reactivació dels fluxos de crèdit; a impulsar noves mesures per fer front a la morositat existent o continuar avançant cap a la simplificació administrativa. En aquest últim punt Autònoms PIMEC fa una primera valoració positiva de la llei de simplificació de l’activitat administrativa de la Generalitat. En aquest sentit, Autònoms PIMEC insta a les institucions a continuar en aquesta direcció.

Switch to mobile version