Autor Economia
19 Juliol 2015 a 18:00

Les exportacions catalanes confirmen la seva evolució a l’alça

El mes de maig les exportacions creixen un 4,5% i assoleixen els 5.302M€

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Exportacions // Imatge de Barcelonacatalonia.cat

Les exportacions catalanes han confirmat la seva evolució a l’alça després d’haver registrat un creixement del 5,6% en els cinc primers mesos de l’any en relació a l’any anterior. Les exportacions han arribat a assolit els 26.238 milions d’euros, xifra que representa el 25,5% del total de vendes a l’exterior de l’Estat espanyol.

Al mes de maig les exportacions han registrat un increment del 4,5% vers l’any passat, assolint els 5.302 milions d’euros. Segons ACCIÓ l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat és tracta de la xifra més alta en un mes de maig.

L’augment és superior al de països de referència de la Unió Europea com França (-0,9%) i Regne Unit (-0,6%). I és superior a l’Estat espanyol (1,9%).

Ja que l’increment acumulat gener-maig de les exportacions és superior a les importacions, el dèficit comercial ha disminuït un 2,7% en els cinc primers mesos del 2015 vers el mateix període de l’any passat.

Switch to mobile version