Autor Sanitat
5 Juliol 2015 a 16:00

Les farmàcies ja poden vendre medicaments sense recepta per Internet

Es respecten les garanties de qualitat, seguretat i eficàcia

Medicaments // Imatge d'arxiu

Medicaments // Imatge d’arxiu

Les farmàcies que vulguin vendre medicaments sense recepta per Internet ja ho poden demanar des del passat dimecres, dia en què es va posar en marxa una web de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) que ho permetrà, utilitzant un logotip europeu comú.

A través del lloc web de l’Agència, en l’elaboració del qual també hi ha participat el Departament de Salut, els ciutadans trobaran el llistat de farmàcies que poden vendre aquests medicaments. Gràcies a aquest nou sistema, podran comprar fàrmacs sense recepta en una farmàcia legalment autoritzada i amb totes les garanties de qualitat, seguretat i eficàcia. El logotip europeu comú que veuran a les pàgines web de les farmàcies els permetrà verificar la seva autenticitat.

La iniciativa, a nivell europeu, pretén acabar amb el creixent comerç electrònic de medicaments i especialment, amb els llocs web il·legals en què es venen medicaments sense garanties i que poden posar en risc la salut de la població. Les farmàcies de Catalunya interessades a vendre per Internet fàrmacs sense recepta ho hauran de comunicar al Departament de Salut a través d’un formulari del Canal Medicaments i Farmàcia.

Switch to mobile version