Autor Societat
10 Agost 2015 a 16:00

Els allotjaments turístics estan més plens que al juliol de l’any passat

S’han analitzat hotels, cases rurals, càmpings i  apartaments turístics

Platja de Sant Sebastià // Imatge del web Diba.cat

Platja de Sant Sebastià // Imatge del web Diba.cat

Els percentatges d’ocupació turística de juliol de 2015 respecte al mateix mes de l’any passat són, en general positius, en les quatre tipologies d’allotjament (hotels, cases rurals, càmpings i  apartaments turístics) que analitza la darrera Enquesta Flaix del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

Així, l’ocupació mitjana del mes de juliol en els establiments hotelers de la demarcació ha estat del 74,4%, gairebé 3,1 punts percentuals (pp) més que l’any 2014, amb un creixement generalitzat a excepció de l’Alt Penedès (-6,36 pp) i del Maresme (-1,66 pp). Els comportaments comarcals més bons han estat al Baix Llobregat (+13,66 pp) i al Vallès Oriental (+9,94 pp) i Occidental (+9,23 pp).

Quant a l’ocupació mitjana dels establiments d’allotjament rural, aquesta ha crescut gairebé 3 pp respecte el mateix mes del 2014, i se situa en el 46,3%. El Maresme presenta l’ocupació més alta de la demarcació en aquesta tipologia (el 65%) tot i perdre 4,7 pp en relació a l’any passat. Així mateix, el Berguedà ha registrat la major caiguda del mes en el turisme rural, amb una pèrdua d’11,5 pp d’ocupació mitjana. D’altra banda, el Bages (+14,09 pp) i el Vallès Oriental (+16,38 pp) són les comarques on l’ocupació ha crescut més, una ocupació que s’ha mantingut durant tot el mes.

L’ocupació en els càmpings ha crescut 8,8 pp, i se situa en el 65,5%. L’increment més alt és el de la marca Pirineus Barcelona (representat únicament pel Berguedà), que creix gairebé 15 pp respecte el 2014. Per últim, l’ocupació en els apartaments turístics ha pujat en general a totes les comarques barcelonines (+10,95 pp), i la mitjana se situa en el 72,8%. Val a dir que la marca Costa Barcelona ha registrat un valor d’ocupació mitjà del 81%, el més alt de tota la demarcació en aquesta tipologia.

Switch to mobile version