Autor Economia
17 Agost 2015 a 10:00

Un 23% dels fons d’inversió contractat a Caixabank van ser adquirits per canals digitals

El moviment de fons en Línia Oberta web i mòbil ja supera els 9 milions de transaccions diàries

CaixaBank digital // Imatge cedida per CaixaBank

CaixaBank digital // Imatge cedida per CaixaBank

Un 23% dels fons d’inversió contractats a CaixaBank durant el primer semestre de 2015 van ser adquirits a través de canals digitals (banca online i banca mòbil). El percentatge implica que un de cada quatre fons de l’entitat es ven per Internet. `Per això, la dada indica un rècord històric de contractació online d’un producte financer de CaixaBank.

En el mateix període de l’any anterior, el percentatge de fons d’inversió contractats online va ser del 20%. Aquest fet suposa que en només un any la tendència cap a l’adquisició digital de productes financers s’ha incrementat en 500 punts percentuals entre els clients de l’entitat presidida per Isidre Fainé i de la qual Gonzalo Gortázar n’és conseller delegat.

Al costat dels fons d’inversió, els productes més contractats de forma online són els crèdits al consum (14%), els dipòsits a termini (13%) i els plans de pensions (11%).

El mòbil com a canal de contractació  ha augmentat un 62% fins a juny. Aquest mes, es va aconseguir un 10% de contractacions de fons d’inversió per Línia Oberta Mòbil respecte al total de vendes digitals.

En crèdits, en el marc de la campanya de l’entitat per a la concessió de préstecs preconcedits, el percentatge de contractació mòbil ha suposat el 38% de totes les vendes digitals del producte, superant les contractacions de crèdits registrades per Línia Oberta Web.

Les operacions digitals també augmenten. Cada dia, els clients de CaixaBank realitzen més de 9 milions de transaccions per Internet, on es gestiona un volum de 900 milions d’euros. En un període de dos mesos, el 50% dels clients de banca online de CaixaBank utilitza el servei per realitzar contractacions o moviments de fons. A més, això implica que el 12% de les contractacions de productes per canals digitals es fan els caps de setmana.

De tota manera, el dia amb major activitat a nivell de transaccions és el dilluns, quan es realitza el 21% de les operacions amb moviment de fons. L’edat mitjana del client que contracta per Internet és de 40,5 anys.

Cal dir que actualment CaixaBank és l’única entitat financera a Espanya que ofereix als seus clients la contractació digital de tots els seus productes de banca de particulars, tant via web com a via mòbil. A més, AQMetrix, l’estudi del sector que valora la qualitat dels canals financers per Internet en cinc països atorga a CaixaBank les millors valoracions a nivell internacional en la seva revisió corresponent al segon trimestre de 2015.

Switch to mobile version