Autor Societat
16 Setembre 2015 a 12:45

La frenada d’un camió provoca una fuita de peròxid d’hidrògen a Lliça de Vall

S’ha activat l’alerta TRANSCAT

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Cotxe de bombers // Foto: Joan Murcia

Aquest matí s’ha produït una fuita de peròxid d’hidrògen d’un camió a la C-155 a Lliçà de Vall. Per aquest motiu Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT.

Les primeres informacions indiquen que el camió no ha patit cap accident, sinó que ha estat una forta frenada la que ha provocat una fuita en un dels bidons de 200 litres que transporta peròxid d’hidrogen. la resta de bidons, en els que hi havia altres matèries perilloses no han estat afectats.

6 dotacions dels Bombers de la Generalitat s’hi han desplaçat i hi han estat treballant amb sepiolita per contenir la fuita amb sepiolita i evitar afectacions. Una petita part ha anat al clavegueram, per la qual cosa el CECAT de Protecció Civil ha alertat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Agents Rurals i al municipi de Lliçà de Vall.

5 dotacions dels Mossos d’Esquadra així com Policia Local i el SEM també s’han desplaçat fins a la zona.

Tot i que ja s’ha restablert, la circulació s’ha hagut de tallar en un primer moment en els dos sentits entre els quilòmetres 13,8 i 15,2 a Lliçà de Vall.

Protecció Civil informa que el producte no és tòxic però sí perillós (comburent), i recorda que no us heu d’acostar a la zona per evitar afectacions i deixar treballar als equips d’emergència.  Els equips estan esperant a la recollida del producte vessat i del bidó.

Switch to mobile version