Autor Societat
30 Octubre 2015 a 15:00

CCOO considera insuficient la proposta de Valeo

Dimarts es tornen a reunir

Mobilitzacions a Valeo Climatización // Imatge de @ccoovormaros

Mobilitzacions a Valeo Climatización // Imatge de @ccoovormaros

CCOO considera insuficient la resposta de la Direcció de Valeo a la proposta que li va plantejar la majoria del comitè d’empresa en la reunió d’ahir per donar una sortida industrial, laboral i social al conflicte.

Les condicions plantejades per l’empresa estan força allunyades de les demandes realitzades pels representants de la plantilla i estan molt lluny de garantir les mesures necessàries per reindustrialitzar la planta de Martorelles, principal reivindicació dels treballadors i treballadores.

Els quatre eixos en els que es basen les propostes de la majoria del comitè són:

 

  1. -Manteniment de l’activitat i l’ocupació fins al desembre del 2017 per treballar la reindustrialització amb els recursos necessaris per garantir l’ocupació de tota la plantilla.
  1. -Prejubilacions per als treballadors que tinguin a partir de 53 anys, amb el 85% del salari net.
  1. -Trasllats a la resta de fàbriques de Valeo a Espanya amb la indemnització neta actualment acordada i amb un contracte indefinit, amb una garantia mínima de 5 anys per al treballador i un acompanyant.
  1. -Baixes voluntàries amb la indemnització actualment acordada més un lineal de 20.000 €.

 

La resposta de la direcció de l’empresa a les propostes realitzades disten molt, tant pel que respecte a les indemnitzacions i les prejubilacions com en els trasllats i, sobretot, en la reindustrialització i el manteniment de l’activitat.

El comitè d’empresa i CCOO van manifestar a la Direcció la impossibilitat d’arribar un acord si no es garanteixen les condicions necessàries que possibilitin una reindustrialització que generi el manteniment de l’ocupació de tots els treballadors i treballadores de Valeo, per poder avançar, així, en la resta de propostes.

El proper dia 3 està prevista una nova reunió, tot i que si no s’avança en aquesta qüestió, el conflicte pot entrar en un camí difícilment reconduïble.

 

Switch to mobile version