Autor Societat
13 Octubre 2015 a 13:00

Granollers homenatjarà al president Companys amb motiu del 75è aniversari de la seva mort

Serà a les 19.30h al costat del Pavellò Municipal d’Esports

Serà a les 19.30h al costat del Pavellò Municipal d'Esports

Imatge del web de la Universitat Pompeu Fabra

El proper dijous 15 d’octubre tindrà lloc a Granollers l’acte d’homenatge a Lluís Companys amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament. Per tercer any, l’Ajuntament de Granollers commemora aquest dia. Serà als jardins del costat del Pavelló Municipal d’Esports, que porten el nom de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya, a les 19.30h.

L’acte començarà amb la lectura d’un manifest en què es recordarà la trajectòria política i social de Companys, les circumstàncies que van envoltar la seva mort i com Granollers ha recordat la seva figura. Tot seguit el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i director del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona,  el doctor Antoni Segura, farà una glossa sobre Companys.

Tothom qui vulgui podrà dipositar un clavell al peu  de l’escultura de Companys, que des de 2002 es va instal·lar al costat del Pavelló Municipal, al costat del carrer que també porta el seu nom.  Va ser el 1984 quan Granollers va acordar dedicar un dels carrers més importants de la ciutat a Companys. Un carrer que va ser inaugurat per Josep Tarradellas, aleshores president de la Generalitat de Catalunya.

L’acte d’homentage estarà amenitzat pels músics músics de la Societat Coral Amics de la Unió i es tancarà amb el cant d’Els Segadors.

Switch to mobile version