Autor Ensenyament
19 Febrer 2016 a 17:00

Tancament de línies educatives de P3 pel proper curs

Les retallades només afecten a l’escola pública, i no a la concertada

Nens i nenes a l'escola // Imatge extreta del web Gencat.cat

Nens i nenes a l’escola // Imatge extreta del web Gencat.cat

Amb la col·laboració i informació de les escoles públiques de la comarca hem pogut saber que 6 escoles públiques patiran supressió de línies de P3 per al proper curs 2016-17

Les escoles afectades son:

1 línia al centre Col·legis Nous de Mollet.

1 línia al centre Jacint Verdaguer de Canovelles

1 línia al centre Mestres Munguet de Vilanova

1 línia al municipi de Cardedeu, pendent de saber l’escola afectada

1 línia al centre Sant Jordi de Montmeló

1 línia al centre  Sagrada Família de La Llagosta

CCOO considera que la supressió d’aquestes línies agreuja la retallada de l’oferta de l’escola pública, que se suma a la que ja s’esta patint en el cursos anteriors, amb supressions a diferents municipis. Considera que la davallada de la natalitat no pot ser l’argument per efectuar aquesta retallada. Per mantenir l’oferta pública i per millorar-la CCOO creu que s’han de  baixar les ràtios escolars (avui de 25 alumnes a Infantil) a 20 alumnes. La reducció de les ràtios escolars, (mesura real a altres Estats europeus amb major inversió educativa), permetria millorar l’educació pública, i alhora mantenir els llocs de treball dels docents. La retallada de recursos educatius a l’escola pública segueix vigent malgrat el previst “pla de xoc” de l’actual Govern de la Generalitat. Aquesta retallada no afecta a línies de centres privats concertats.

Per tal de protestar contra aquestes mesures, s’han programat un seguit de convocatòries unitàries de la comunitat educativa:

 -20 de febrer, a les 17.00 h, concentració davant de la porta de Col·legis Nous de Mollet.

-26 de febrer, a les 13.00 h,  lliurament a Serveis Territorials del  Maresme – Vallès Oriental,  a Mataró, de la carta  amb l’acompanyament de signatures, manifestant el desacord en el tancament de les aules de P3.

-28 de febrer (convocatòria MUCE),  a  les 10.30 h, manifestació a Barcelona.

-13 de març, al llarg del matí, festa de l’ensenyament a Mataró.

Switch to mobile version