Autor Cultura
6 Març 2016 a 13:00

Alícia en el País de les Meravelles al Teatre Auditori

El 12 i 13 de Març

auditori granollers rdp

Alícia en el País de les Meravelles és la sisena producció del Cor Infantil dels Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Es un espectacle infantil i familiar creat amb l’objectiu d’acostar la música i el cant coral al públic infantil.

Avui s’ha presentat en roda de premsa al Teatre Auditori de Granollers aquest sisè gran projecte musical i educatiu, Alícia al país de les meravelles, de la mà del músic i compositor de l’obra, Joan Vidal; la directora escènica, Marta G. Otín; el director‐gerent, Carles Ribell, la directora del cor de l’escola Ferrer i Guàrdia, l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral i la regidora de Cultura, Mireia López.

L’adaptació de contes de gran popularitat és el fil conductor d’aquestes produccions que en els últims anys, han incorporat tant l’encàrrec musical com l’adaptació i dramatúrgia del text. És en aquest sentit que l’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori duen a terme des de fa anys projectes amb una clara voluntat educativa, que cerquen un impacte social en la ciutat i la comarca. Mireia López ha volgut recordar la trajectòria d’aquestes coproduccions amb el Cor Infantil dels Amics de la Unió, que va començar amb Ali Babà i els 40 lladres, estrenada el març de 2007. Un any més tard es va presentar El flautista d’Hamelin, que incorporava la vessant didàctica a través de les escoles. La tercera adaptació d’un conte clàssic, El viatge terrífic del Patufet, que incorporava, a més, un segon cor dins de l’espectacle; Hansel i Gretel, que va fusionar el Cor Infantil amb els nens i nenes de les escoles de Granollers i, el cinquè projecte, La Flauta Màgica, que aprofundí el treball amb una sola escola, el Salvador Espriu. Alícia al país de les meravelles és el sisè projecte, un “espectacle fantàstic” que se suma a aquests grans títols i aporta un pas més en la coproducció d’espectacles amb una clara voluntat educativa. “Espero que el Teatre estigui aquests dos dies de funció ple de gent”, ha expressat la regidora.

Carles Ribell ha destacat, per la seva part, que es tracta d’un “espectacle extraordinari”, que reflecteix una clara evolució del projecte al llarg dels anys i que, de ben segur, s’acabarà exportant a teatres de tot Catalunya. “Estem realment molt satisfets perquè hem aconseguit, gràcies a la suma de tots, un espectacle de qualitat i molta categoria”, ha afegit.

La composició musical de l’obra, a partir del text de David Pintó, ha anat a càrrec del reconegut músic Joan Vidal. “L’obra té, majoritàriament, músiques de caire infantil, però també músiques populars i tocs de swing i boleros amb la idea de fer‐lo més amè”, ha expressat. Joan Vidal ha destacat el repte que suposa adaptar‐se a tants cors i solistes participants, assegurant també que el fet de treballar de forma conjunta i propera a totes les persones implicades ha estat una experiència molt enriquidora que, de ben segur, culminarà “amb una gran representació”.

Per la directora escènica, Mata G. Otín, també ha estat un plaer treballar colze a colze amb el compositor musical de l’obra: “Recordo que quan vaig llegir el text em va costar imaginar‐me l’espectacle dalt de l’escenari però, quan vaig escoltar la música d’en Joan Vidal, se’m van resoldre totes les escenes”, ha explicat la directora, afegint que “vaig veure clarament com havien de ser els personatges gràcies a la seva música. Ha estat meravellós”. I és que aquesta és una de les propostes més difícils que s’han representat a nivell d’escena perquè hi ha molts personatges solistes i cada escena és totalment diferent a les altres, ha explicat Marta G. Otín, que ha recreat el conte a partir d’objectes de cartró. L’espectacle és, tal com ha dit, la suma de diversos móns, “un espectacle que agradarà a grans i petits”.

Una de les especificitats i potencialitats del projecte és el treball i la participació d’un grup de nenes i nenes del cicle mitjà, en aquest cas, de l’escola Ferrer i Guàrdia. La professora de música de l’escola, Judit Andújar, ha expressat també el seu agraïment a tots els que fan possible projectes com aquest: “Portem temps preparant les cançons des de l’àrea de música i els nens i nenes, tot i estar una mica nerviosos, estan desitjant que arribi el dia. Penso que aquesta és una molt bona oportunitat educativa i, per això, us estem molt agraïts”.

Josep Mayoral, alcalde de Granollers, ha tancat la presentació animant a tothom a gaudir d’aquesta gran estrena tot destacant que, una vegada més, Granollers ha aconseguit dur a terme un projecte de gran envergadura gràcies a la suma i els recursos de tots: “Aquesta és una història de voluntats compartides, del treball directe entre professionals, un espectacle “meravellós” que fa de la proximitat el seu gran valor”.

Switch to mobile version