Autor Ensenyament
16 Maig 2016 a 10:00

Oberta la convocatòria MOBINT per al curs 2016-2017

Permet accedir a un ajut complementari de fins a 1.200 euros adreçat als estudiants de les universitats catalanes

MOBINT // Imatge cedida per la Generalitat

MOBINT // Imatge cedida per la Generalitat

El Govern ha obert la convocatòria MOBINT, d’ajuts a la mobilitat internacional d’estudiants universitaris, per al curs 2016-2017. La Secretaria d’Universitats i Recerca, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), hi destina enguany un pressupost de prop de 2 milions d’euros.
La convocatòria MOBINT permet accedir a un ajut complementari de fins a 1.200 euros adreçat als estudiants de les universitats catalanes que realitzin una estada acadèmica de mobilitat dins el programa Erasmus o d’altres programes de mobilitat internacional de les universitats.
L’objectiu dels ajuts és contribuir al finançament de les despeses que comporta la realització d’estudis en altres països, amb 200 euros mensuals fins a un màxim de sis mesos. La data màxima per a la presentació de sol·licituds és el proper 9 de juny.
Els requisits per optar a aquests ajuts són els següents: haver superat un mínim de 60 crèdits dels estudis en el moment de presentar la sol·licitud; tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de l’expedient de 6,30 (de 5,70 en cas d’ensenyaments d’enginyeria o arquitectura), tenir un coneixement suficient de la llengua de docència de la universitat de destinació i superar la puntuació de tall d’accés. A partir d’aquí, i tal com recullen les bases de convocatòria, la comissió de selecció estableix la puntuació de tall mínima que determinarà si l’estudiant es beneficia finalment de l’ajut. En el cas dels estudiants Erasmus, la puntuació de tall fixada a la convocatòria 2015-2016 va ser de 67,40.
En els últims anys s’ha augmentat el número de beneficiaris dels ajuts MOBINT, amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat internacional entre els estudiants de les universitats catalanes.
Evolució dels ajuts MOBINT
Any publicació convocatòria
Sol·licituds atorgades
2011
1.400
2012
1.866
2013
1.900
2014
2.003
2015
2.166
Switch to mobile version