Autor Sanitat
19 Agost 2016 a 10:00

El 061 CatSalut Respon augmenta un 37% les consultes sanitàries dels viatgers

Aquest 2016 respecte als set primers mesos de 2015

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

El 061 CatSalut Respon ha augmentat en un 37% les consultes dels viatgers aquest 2016. En els primers set mesos de l’any, el servei ha registrat 15.213 consultes de viatgers, quan al 2015 en van ser 11.112.
Per mesos, el febrer i el maig són els que han registrat un major increment respecte l’any passat, augmentant un 78% les peticions al febrer (1.269 peticions al 2016, quan al 2015 en van ser 711) i un 61% a l’abril (passant de 1.564 l’any passat a 2.533 enguany).
El mes de juny ha estat el que més peticions s’han rebut amb 4.081, 958 més que l’any anterior, seguit del juliol amb 3.782. Aquests dos mesos aglutinen el 53,5% del total de peticions rebudes.
Des de la consultoria telefònica del 061 CatSalut Respon es realitza un seguit de preguntes a la persona que sol·licita informació, com per exemple el lloc de destinació, la durada del viatge, les característiques del mateix (turístic, cooperació, motius laborals) i possibles problemes de salut que pugui tenir el futur viatger, per tal d’adequar la resposta al ciutadà.
També es pregunta si s’han administrat vacunes prèvies i, en cas de no haver-ho fet, s’aconsellen aquestes en funció del país i de les característiques del viatge i s’informa sobre els posibles efectes secundaris de les mateixes i dels diferents tractaments profilàctics i conductes preventives existents.
Altres recomanacions que ofereix el 061 CatSalut Respon inclouen consells com ara què posar dins d’una farmaciola, informació sobre brots epidèmics, prevenció de picades de mosquit i mossegades d’animals i mesures higiènico-sanitàries en països en vies de desenvolupament, així com informació sobre els centres d’atenció al viatger per la sol·licitud de cita prèvia si és necessària la vacunació.
Aquest any, les destinacions amb més sol·licituds rebudes han estat Tailàndia, Índia, Vietnam, Cambodja, Kènia, Tanzània, Indonèsia, Brasil, Perú, Equador, Colòmbia, Xina i Nepal.
Switch to mobile version