Autor Economia
27 Octubre 2016 a 15:00

25 empreses del sector de l’alimentació mantenen 150 reunions amb importadors per diversificar exportacions

Les exportacions del sector de l’alimentació han crescut

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

Exportacions catalanes // Imatge del web de Pixabay

25 empreses catalanes del sector de l’alimentació han mantingut més de 150 tastos i reunions amb 15 importadors i distribuïdors de Corea del Sud, Mèxic i Polònia. La jornada, organitzada per les oficines d’ACCIÓ a Seül, Ciutat de Mèxic i Varsòvia en el marc del Fòrum Gastronòmic, també ha comptat amb la col·laboració del Clúster Gourmet.
Les empreses catalanes que han participat en aquest acte estan especialitzades en àmbits de producció diversos, des de les galetes, els embotits, la xocolata, les conserves de peix i marisc, el cafè, els fruits secs, els olis o vinagres fins els plats preparats, els brous o les patates fregides, entre d’altres. L’objectiu dels tastos i reunions organitzats ha estat que les empreses catalanes impulsin i diversifiquin les seves vendes a l’exterior tancant acords amb aquests importadors estrangers, que distribueixen els productes a grans magatzems, botigues especialitzades o al sector de la restauració dels seus països. Alguns d’aquests distribuïdors compten amb més de 1.000 punts de venda.
D’aquesta manera, les 25 empreses catalanes podran intensificar la seva expansió cap aquests tres països, que cada any importen més productes del sector de l’alimentació de Catalunya. Així, l’any 2015 les exportacions d’aquest sector a Polònia van assolir els 164 milions d’euros, un creixement del 22,4%, mentre que a Mèxic van registrar els 121 milions d’euros, amb un augment del 37%. En el cas de Corea del Sud les vendes de les empreses de l’alimentació catalanes van situar-se en els 123 milions d’euros, xifra que suposa un creixement del 0,6%.
De fet, durant la jornada s’ha posat de manifest que a Corea del Sud s’ha registrat un augment del consum dels productes alimentaris europeus, considerats gourmet, i que gràcies al creixement del turisme de la població local a l’estranger hi ha més demanda i importació de productes de tot el món. En el cas de Polònia, el poder adquisitiu ha crescut un 36% els darrers 10 anys, fet que sumat a la popularització de la dieta mediterrània, fa que presenti grans oportunitats per a l’empresa catalana. Mèxic, de la seva banda, ja compta amb una forta tradició de productes de l’Estat espanyol. A més, hi ha una tendència creixent a consumir productes gourmet gràcies a la proliferació de nous restaurants al país.
Amb un 11,7% del total d’exportacions catalanes, el sector de l’alimentació i les begudes va vendre l’any passat a l’exterior per valor de 7.476 milions d’euros, és a dir, situant-se com el tercer sector més exportador de Catalunya i registrant un creixement del 7,3%. En total, al nostre país hi ha registrades més de 4.800 empreses catalanes d’aquest àmbit que són exportadores.
Switch to mobile version