Autor Economia
25 Octubre 2016 a 10:00

Cecot considera positiva la proposta de compaginar la totalitat de la pensió amb un lloc de treball

Ho ha proposat la ministra Fátima Báñez 

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé // Imatge del web de la Cecot

Aquesta setmana la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat que el Govern plantejarà que es pugui cobrar el 100% de la jubilació i treballar alhora.

Encara sense conèixer detalls com si la proposta afectaria també als autònoms o quines serien les contingències per les quals cotitzaria el treballador jubilat, des de la Cecot es considera positiva la proposta de Báñez i es creu necessari establir un debat en profunditat al voltant del sistema de pensions .

En un moment en què l’esperança de vida de les persones ha incrementat, el nombre de professionals que poden exercir la seva professió en plenes facultats més enllà dels 65 o 67 anys és alt. “Si poden complementar la pensió, amb el desenvolupament d’una activitat professional, és molt probable que, alhora que complementen els seus ingressos, aquestes persones millorin la seva qualitat de vida i la seva salut”, afirma David Garrofé, “alhora que ralentim la pèrdua de talent. Un temps en el qual hauríem de definir mecanismes de retenció d’aquest coneixement per a la millora de la nostra societat “.

Switch to mobile version