Autor Articles i estudis
8 Octubre 2016 a 12:00

Ni un pèl menys, consells anticaiguda

bellesa caiguda cabell

Foto: Jean Louis David

Segons els especialistes perdre entre 50 i 80 cabells diaris és absolutament normal, però a la tardor -i també en la primavera- aquest nombre és molt possible que es quedi curt i caiguin molts més cabells. Es tracta de la caiguda estacional del cabell.La pèrdua del cabell estacional es produeix a causa d’una alteració del cicle. A l’estiu com a conseqüència de la calor, de la radiació ultraviolada i per petites alteracions en el ritme circadià hormonal, el cicle del pèl es sincronitza, és a dir no es produeix un cicle individual del mateix, com es fa en la resta dels mesos de l’any, i tots els cabells creixen de forma ràpida i cauen de forma ràpida.

Per fer-li front a aquesta caiguda, avui compartim amb tu alguns trucs que ens ha ofert Patrick Phelippeau, director de les perruqueries Jean Louis David. Amb ells podràs detectar quin tipus de caiguda estàs patint i també com prevenir o reduir aquesta caiguda…

És la tardor el causant de la meva caiguda de cabell?

Pots aclarir aquest dubte ràpidament: passa la mà per la teva cabellera diverses vegades seguides, cobrint tota la superfície, i col·loca tot el cabell que hagis recollit en un foli blanc. Si hi ha més de 15, vol dir que pateixes caiguda estacional. Una pèrdua estacional normal no ha de durar més de quatre o sis setmanes. Si els seus efectes es prologuen, el millor és que ho consultis per detectar la causa.

Encara que es tracti d’una caiguda estacional, segur que vols saber com prevenir-la i aconseguir un cabell més fort i una caiguda mínima. Així pots prevenir la caiguda del cabell estacional.

    Vitamines. Per limitar la caiguda i, sobretot, per accentuar el creixement del cabell, és essencial aportar nutrients a la pell i, especialment, al cuir cabellut per via oral. Aposta per les fruites i verdures per obtenir vitamines i tria també aliments rics en carnitina. Aquest aminoàcid, que trobem en grans quantitats en la vedella, el porc, el bacallà o l’alvocat, fortifica els cabells i prevé la caiguda.
Més senzills d’utilitzar, els suplements alimentaris en forma de càpsules. Són una bona alternativa per garantir una bona dosi quotidiana i reforçar l’eficàcia de les aportacions.

Oli de ricí. És possible que hagis sentit parlar d’ell a la gent gran de la teva família. Periòdicament prenien una cullerada i és que és ric en vitamina E, la qual cosa li confereix uns beneficis antioxidants i regenerants sorprenents. Afavoreix la microcirculació sanguínia del cuir cabellut, nodreix les arrels i les enforteix, fent que la caiguda es redueixi de forma considerable. A més afavoreix la microcirculació de la sang. Aquest oli és molt gras, s’aplica normalment abans de dormir i directament a les arrels.

    Un massatge. El cuir cabellut és una pell molt fina en la qual està implantat el cabell, per la qual cosa mereix una atenció especial. Sense cap tractament, té tendència a perdre la seva mobilitat i a fixar-se progressivament al crani, el que fa que no es produeixi una bona circulació en profunditat. El resultat és una cabellera mal oxigenada, apagada i afeblida. Aquest procés pot accentuar encara més la caiguda estacional. Per evitar-ho, tan sol has de realitzar-te un massatge de 2 a 3 minuts durant el rentat.

Quan cal preocupar-se?

Si transcorren sis setmanes i el teu cabell continua caient abundantment, pot ser que hi hagi una altra causa més del canvi d’estació (estrès, desordre orgànic, etc.). En aquest cas has de consultar amb un dermatòleg qui, possiblement, et demanarà una anàlisi i et prescriurà un tractament personalitzat encaminat a frenar així la caiguda.

Per Belleza Activa / AMIC

Switch to mobile version