Autor La recepta
27 Octubre 2016 a 12:00

Paella mixta de la casa

Paella mixta

Qui no es menja una paella de tant en tant? Per als que no s’atreveixen a posar-se amb ella, aquí va la recepta d’avui, una paella mixta de verdures i peix, juntament amb alguns consells bàsics:

Ingredients per a 3 pax
240 gr. arròs gra curt
½ litre de fumet de peix
300 gr.Tomate triturat
½ pebrot vermell
cloïsses
Pebre vermell de la vera (1 cullera sopera)
100 gr.Anillas de calamar
10-12 faves petites
30 gr. pèsols
Sal, oli d’oliva
3 cors de carxofa

Elaboració
Tallar el pebrot a mirepoix (quadrats petits) i sofregir a foc lent, afegir el tomàquet triturat, deixar reduir. Tallar i netejar les carxofes fins quedar-nos només amb els cors, partits en quatre. Sofregir.
Sofregir també les anelles. Barrejar el tomàquet, les carxofes i les anelles.
Vés uns minuts, afegir el pebre vermell i sal, remenem durant dos minuts.
A continuació afegim el brou de peix ben caliente.Rectificamos de sal si fos necesario.Cuando estigui bullint, afegim el arroz.Removemos, podem remoure durant els primers cinc minuts, després NO remoure ja. A meitat de la cocció, afegirem les cloïsses.
En aquest cas, passats aquests cinc minuts vam acabar la paella al forn, el temps total de cocció, inclosos els cinc minuts fora del forn és de 15 minuts, repartits en 5 ‘fora del forn + 10’ dins el forn. El forn ha d’estar preescalfat a 190 º, NO es pot introduir la paella amb poca temperatura.
Acabats els 10 mints de forn, treure i deixar reposar uns minuts abans de servir.

Consell
La quantitat de brou fet servir la traurem seguint la pauta del 2,2, és a dir, per cada part d’arròs, posem 2,2 parts de brou. Exemple: si la ració d’arròs la fem de 90 gr., Haurem d’afegir brou en proporció de 90 X 2,2 = 198 cl.
Mai la proporció ha de ser menor a 2 ni superior a 2,2, ja que llavors, amb menys de 2 se’ns enganxaria i amb més de 2,2 ens quedaria aigualit i s’obriria l’arròs.
L’arròs bomba conté més midó que altres tipus, pel que necessitarà d’una mica més de brou que aquest 2,2. Atenció doncs.
També cal tenir en compte que, segons quins tipus de verdures es facin servir, aquestes deixaran anar líquids, per això és tan important no passar-nos per la part alta amb la proporció de brou o fumet.

Autordlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version