Autor La recepta
17 Octubre 2016 a 12:00

Què en saps de …? DICCIONARI DE CUINA

diccionari cuina

  • Worcestershire (salsa): salsa anglesa, composta de vinagre de malta, melassa, sucre, all, tamrindo, escalunya, clau d’olor, esenia d’anxoves i espècies. De sabor picant, s’usa per realçar guisats, sopes, vinagretes o steaktartar, així com per aromatitzar còctels, entre altres usos.
  • Xató: amanida pròpia de la costa catalana, preparada amb escarola, bacallà, olives, anxoves, tonyina en oli i altres ingredients que varien segons la tradició del lloc. S’acompanya amb una salsa d’ametlles, avellanes, alls, nyores, pa fregit, oli i vinagre.
  • Yuzu: cítric cultivat al Japó però d’origen xinès; semblant a un petit aranja verd amb l’escorça inflada, un cop madur es torna groc. De carn amarga i sabor semblant al aranja, amb tocs de mandarina.
  • Zarangollo: plat murcià elaborat a partir d’hortalisses, semblant al samfaina. Es compon de carbassa, carbassó, tomàquet, patata, pebrot i ceba. Se li afegeixen espècies i es cou lentament en una cassola de fang. De vegades s’acompanya amb ous fregits.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version