Autor Economia
19 Novembre 2016 a 18:00

CaixaBank consolida el seu lideratge amb més serveis al mercat xinès

En col•laboració amb The Bank of East Asia (Xina)

Caixabank Pablo Cardona

CaixaBank, primer banc espanyol per quota de mercat, i The Bank of East Asia (BEA) a Xina han organitzat conjuntament la jornada “BEA-CaixaBank Your Gateway to China”, per reforçar el lideratge dels seus serveis a la zona i assessorar empreses en els seus projectes a Xina. El seminari permetrà aprofitar les sinèrgies i l’àmplia experiència tant de CaixaBank com de BEA Xina en banca d’empreses, a Xina continental, Hong Kong, Singapur i, en menor mesura, països ASEAN.

Les dues entitats han col• laborat per oferir una experiència al client única i excepcional. Entre altres, els clients tindran un checklist detallat amb la documentació necessària per obrir un compte, i la documentació es gestionarà de manera centralitzada a BEA i CaixaBank, a través dels respectius especialistes expressament designats a cada entitat. Aquesta agilitat també es traslladarà a les operacions de crèdit, que es tramitaran de forma més ràpida, gràcies a l’intercanvi d’informació entre BEA i CaixaBank sobre els clients compartits (prèvia autorització d’aquests). A més, ambdós bancs realitzaran de manera conjunta l’estudi de les operacions de risc.

Per donar recolzament a la internacionalització dels clients tant de CaixaBank com de BEA, totes dues entitats recomanaran els serveis de l’altra entitat als seus clients. Els clients de CaixaBank amb operacions a Xina seran referits a BEA, de la mateixa manera que als clients de BEA amb interessos a Espanya se’ls recomanaran els serveis de CaixaBank. Totes dues entitats mantenen des de fa anys una aliança estratègica que permet oferir serveis de comerç exterior i de negoci transfronterer amb una qualitat diferenciada.

Presència de CaixaBank a Àsia

CaixaBank manté des de 2009 una aliança estratègica amb el banc asiàtic. En aquesta línia, CaixaBank col• labora amb BEA en el finançament de vehicles a través d’una joint venture en la qual participen CaixaBank Consumer Finance, Credit Gain –una filial de BEA- i Brilliance, un fabricant d’automòbils xinès.

CaixaBank ofereix des de gener d’aquest any pagaments en moneda local xinesa (RMB) als seus clients a través del nou sistema CIPS (China International Payment System), gràcies a l’aliança amb The Bank of East Asia. Mitjançant aquest acord estratègic, CaixaBank és membre indirecte –a través del BEA- del CIPS, una cambra de compensació electrònica per facilitar l’ús global del renminbi (RMB), la moneda local xinesa. BEA és una de les 19 entitats que formen part del CIPS.

CaixaBank organitza la seva presència internacional a través d’oficines de representació, sucursals internacionals i participacions en bancs amb els quals manté acords estratègics de col• laboració comercial en benefici dels seus clients.

A Xina, CaixaBank compta amb tres oficines de representació, una a Pequín, una altra a Xangai i una tercera d’imminent obertura a Hong Kong, des de les que ofereix assessorament a multinacionals europees amb seu a Espanya, a empreses espanyoles amb interessos a Xina i a empreses del país asiàtic que exporten, compren o inverteixen a Espanya.

Switch to mobile version