Autor Economia
21 Novembre 2016 a 18:00

Josep González i l’ambaixador de Canadà es reuneixen a la seu de PIMEC

Per enfortir les relacions entre Catalunya i Canadà

Pimec ambaixador Canada

El president de PIMEC, Josep González, s’ha reunit avui amb l’ambaixador de Canadà a Espanya, Matthew Levin, a la seu de PIMEC. L’objectiu ha estat estrènyer els llaços de col·laboració i enfortir les relacions entre Catalunya i Canadà. Durant la trobada s’han tractat de manera conjunta diferents temes relacionats amb el món de l’empresa, centrant l’atenció molt especialment en l’Acord Econòmic i Comercial entre la UE i el Canadà (CETA).

El president de PIMEC ha ressaltat de manera positiva aquest acord “progressista i integrador” i que, quan entri en vigor, “suposarà un important impuls per al creixement econòmic i també per les pimes”. Per la seva banda, l’ambaixador ha convidat les empreses catalanes “a explorar des de ja les oportunitats de negoci amb el Canadà”.

La trobada d’avui també ha comptat amb la participació de la cònsol general del Canadà a Barcelona, Kathryn Burkell, el conseller polític de l’ambaixador, Simon Cridland, l’adjunt a presidència en relacions externes i president de la Fundació PIMEC, Joaquim Llimona, i el president de la Comissió Internacional de PIMEC, Víctor Campdelacreu.

Comerç amb el Canadà

Durant el 2015 un total de 2.200 empreses catalanes va exportar per valor de 220 milions d’euros (un 17% més que al 2014). Pel que fa a les importacions, 1.300 empreses van fer tractes amb el Canadà per un valor de 166 milions d’euros (un -11,9% menys que al 2014). El saldo, per tant, va ser positiu per Catalunya al 2015. Entre 2010 i 2015 únicament al 2014 Catalunya va tenir dèficit comercial amb Canadà.

Per tipus de productes, les exportacions catalanes a Canadà es van centrar en la química i medicaments. Mentre que les importacions es van centrar en productes alimentaris (destacant els cereals, llavors i pinsos) seguit de matèries primeres, semimanufactures i béns d’equip.

Switch to mobile version