Autor Notícies
11 Novembre 2016 a 10:00

L’Associació Àmbit B30 i la Diputació de Barcelona sumen esforços per digitalitzar la xarxa tecnològica del territori

Conesa ha assegurat que la Diputació de Barcelona incorporarà als pressupostos de 2017 una partida econòmica per fer el desplegament tecnològic

Reunió DIBA

Reunió DIBA

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, on s’ha acordat digitalitzar la xarxa tecnològica dels centres productius del territori.

L’entitat, que treballa per incrementar i consolidar l’activitat econòmica a l’eix dels municipis de la B30, treballa de forma conjunta amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona per fer el desplegament de la tecnologia adient als polígons industrials de la zona.

En aquesta reunió, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha manifestat el suport de la corporació a l’Associació Àmbit B30 des dels seus inicis per tal d’aconseguir que el territori de la B30 s’elevi a un nivell productiu superior i, per fer-ho possible, «un dels elements fonamentals és la digitalització de la xarxa tecnològica», ha afirmat Mercè Conesa.

Conesa ha assegurat que la Diputació de Barcelona incorporarà als pressupostos de 2017 una partida econòmica per fer el desplegament tecnològic, especialment als polígons industrials, a través del concepte d’Smarts Region. Conesa ha dit que «la digitalització del territori és necessària però ha d’anar acompanyada, imprescindiblement, del treball de les indústries i les empreses de l’entorn” i ha afegit que «tenim les bases per fer-ho».

L’Associació Àmbit B30, tal i com ha explicat el seu president, Josep Monràs, és l’única associació de tot el país que engloba administracions públiques, empreses, centres de recerca tecnològica, universitats, etc. I totes “amb un objectiu principal: incrementar l’activitat econòmica de l’eix de la B30”. Un dels elements d’aquesta millora de l’activitat econòmica passa per una bona mobilitat de mercaderies, de treballadors i de dades. Per això, l’Associació Àmbit B30, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya estem treballant conjuntament per digitalitzar la xarxa tecnològica del territori i oferir als centres productius, empreses i sector industrial una mobilitat de dades òptima i una millora de la competitivitat de l’eix B30 ha declarat Josep Monràs.

Switch to mobile version