Autor Societat
23 Desembre 2016 a 18:00

El Govern es compromet a avançar per la Renda garantida de ciutadania

El mes de gener convocarà entitats, sindicats i grups parlamentaris

Dolors Bassa // Imatge cedida per la Generalitat

Dolors Bassa // Imatge cedida per la Generalitat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha dit aquest matí al Parlament en resposta a una pregunta del PSC que el Govern tenim un compromís clar amb els més vulnerables  i, per això, en el pressupost de 2017 ja hi hem posat una partida de 70 milions afegida a la destinada a la Renda mínima d’inserció, ja que per respecte a les negociacions parlamentàries no ho podem anomenar Renda garantida. A banda, en els comptes de 2017 destinem 40 milions d’euros més per a mesures actives destinades a la inserció laboral i social”.
Bassa ha volgut deixar clar que la prestació ha d’anar vinculada a la inserció social i laboral. Amb  la Renda garantida de ciutadania no només volem revertir l’austeritat, sinó que generem un dret. És important perquè és una oportunitat i un canvi de paradigma en les polítiques de protecció social i la lluita contra la pobresa”, ha dit la consellera.
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha demanat generositat per part de tots els grups parlamentaris per tirar-la endavant i ha destacat que la Renda garantida ha de ser una oportunitat real i efectiva contra les desigualtats socials.
Bassa ha anunciat que el mes de gener convocarà els grups parlamentaris, sindicats  i entitats socials per negociar i tirar endavant una veritable Renda garantida de ciutadania.
Switch to mobile version