Autor Societat
18 Desembre 2016 a 15:00

Neus Munté: “la violència masclista és intolerable a una societat democràtica”

A la sessió plenària de la Comissió Nacional contra la Violència Masclista

neus munte-violencia masclista

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit la sessió plenària de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista on s’han presentat les línies de treball del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència masclista 2016-2019 i l’estat de desenvolupament de l’Observatori d’Igualtat de Gènere, en compliment de la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes. També hi ha intervingut la presidenta de l’Institut Català de les Dones i vicepresidenta de la Comissió, Teresa M. Pitarch.
La consellera ha condemnat la violència masclista i ha declarat que la realitat de la violència masclista és un fet intolerable per a qualsevol societat democràtica. A Catalunya volem arribar a fer impensable la violència masclista i evitar la violència que reben les dones pel fet de ser dones. El compromís del Govern és evident i clar”.
Munté també ha fet un reconeixement i ha agraït des del Govern de la Generalitat la col·laboració i el compromís de les entitats i òrgans de la societat civil que treballen l’abordatge d’aquest greu problema social que és la violència masclista. En aquesta lluita cal la implicació de tothom. Només amb la col·laboració de tots els agents i institucions implicades en l’abordatge contra la violència envers les dones i els seus fills i filles i amb la complicitat de la ciutadania, podrem avançar cap a una societat més justa i més lliure”.
La consellera també ha advertit que “no ens hem de  posar la mirada només sobre els fets que ens mostren la violència masclista més extrema i tràgica. Hem de ser capaços de veure com es rebutja i s’aïlla cada cop més aquesta xacra des de tots els camps i àmbits. Una de les causes que dificulta que es pugui avançar més ràpidament en la lluita contra aquesta xacra és la naturalització social d’aquesta violència i la seva manca d’identificació per part de les pròpies víctimes i el seu entorn més immediat”.
Finalment, ha posat de relleu quea Catalunya tenim eines potents que permeten afrontar aquests problemes estructurals de la nostra societat, com la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes i la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Només podrem avançar cap a la seva total eradicació si aconseguim una societat plenament igualitària”.
Per la seva banda, la presidenta de l’ICD ha explicat que el Programa d’Intervenció Integral contra la Violència masclista 2016-2019 abordarà amb més contundència la millora dels serveis de la  xarxa d’intervenció integral, l’accés a l’habitatge, la inserció laboral i la capacitació i formació a professionals. També reforçarem els circuits territorials, i la seva capacitació per treballar coordinadament.
En el plenari d’aquesta tarda s’han donat a conèixer les darreres iniciatives del Govern en l’abordatge de la violència masclista. Entre elles destaquen l’informe sobre les violències sexuals en el món de l’esport, del Consell Català de l’Esport, i la nova aplicació per a mòbils específica per a les víctimes de violència masclista que ha desenvolupat el Departament d’Interior. A més, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha presentat el programa de formació als i les professionals de la psicologia en matèria de violència masclista. I el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha donat a conèixer les conclusions del I congrés sobre violència masclista que ha tingut lloc recentment.
La CNVM és el màxim òrgan de coordinació interinstitucional en la lluita contra la violència masclista. Hi participen representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals.
Switch to mobile version