Autor Economia
7 Gener 2018 a 10:00

Comencen les rebaixes

Des d’avui i fins el 6 de març

rebaixes

Alguns comerços catalans ja penjen el cartell de “rebaixes” // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Aquest matí de diumenge comencen “oficialment” les rebaixes d’hivern tal com preveu la Llei Catalana (actualment està suspesa) i que no tot el comerç ha respectat i, aprofitant les poques restriccions que ofereix la llei estatal, actualment en vigor,  han avançat algunes ofertes. La campanya s’allargarà fins el 6 de Març i els establiments podran obrir avui diumenge (primer de la campanya) i el 4 de Març (últim diumenge de la campanya)

Operaris de tots els establiments han treballat ahir i aquest matí per tenir  tot el referent a les rebaixes apunt i desfer-se dels ornaments de Nadal. Cartells de rebaixes i descomptes s’acumulen a les portes i aparadors dels principals punts comercials de la ciutat i, com no dels centres comercials. L’afluència de  gent però sembla menor a altres anys on no coincideix en festiu. Els presents però, miraven  com han canviat, en 24 hores, els aparadors de les botigues.

Com que fins ara el fred no ha estat rigorós, els productes més rebaixats (fins un 50% ) son els d’abric i també, com cada any, les bosses i complements i, com no, la roba i calçat de moda per a dona i joves.

Les previsions de vendes per aquestes rebaixes esperen també que, gracias a la milloria de l’economia, augmentaran les vendes durant les rebaixes prop del 5% respecte de l’any passat.

Cal recordar als consumidors que els comerços han d’informar del preu normal o habitual del bé o servei i del preu rebaixat, que els béns o serveis rebaixats han de tenir les mateixes garanties i qualitat que abans de les rebaixes i que no es poden vendre com a rebaixats els productes deteriorats, defectuosos, desaparellats, ni productes que presentin qualsevol mancança amb relació al mateix producte original posat a la venda, o productes que es considerin manifestament obsolets. Els productes que es venguin durant les rebaixes s’han d’haver venut abans fora d’aquesta època, és a dir, no es poden adquirir nous articles que mai s’han venut expressament per a aquesta època de l’any.

A més, l’establiment ha de mantenir els mateixos criteris que en època fora de rebaixes, com per exemple, si s’accepta pagar en targeta fora de rebaixes, durant aquesta època també s’ha d’acceptar. D’altra banda, si s’ha de fer un val de compra, ha de ser pel preu que s’ha pagat. Quan una botiga anuncia la rebaixa d’un producte en concret, n’ha de tenir més exemplars calculant de manera proporcional quant durarà aquesta rebaixa i quina publicitat se n’ha fet.

Switch to mobile version