Autor Economia
14 Març 2018 a 10:00

El IPC augmenta el 1,4% al febrer

Cinc dècimes més que el mes anterior

pimec ipc febrer-18

Tenint en compte les dades relatives a l’índex de preus al consum publicades per l’INE:

PIMEC destaca la repuntada del creixement de preus en aquest mes. Se situen amb una variació de de l’1,4% a Catalunya i l’1,1% a Espanya, cinc dècimes més que el mes anterior en ambdós casos, i trenquen la tendència d’alentiment del creixement dels preus iniciada al novembre.

Sense la incidència dels productes energètics ni els aliments sense elaborar, la inflació subjacent augmenta fins a situar-se en una taxa de variació interanual de l’1,3% a Catalunya, i una mica més baixa a Espanya(l’1,!%) . Per aquests motius, PIMEC manté reserves en la valoració del conjunt de dades de la inflació, en funció de l’evolució dels propers mesos. Amb tot, continua la dinàmica de creixement econòmic elevat i sostingut (al voltant del 3%) combinat amb inflació moderadaper sota del 2%.

Per sectors, a Catalunya, destaquen els creixements en termes interanuals de les comunicacions (2,2%), de la restauració (2,2%), del transport (1,6%) i dels aliments i begudes no alcohòliques (1,6%). Contràriament, l’ensenyament (0,5%), el vestit i calçat (0,6%) i els medicaments (0,8%), són els sectors que contribueixen a la moderació general dels preus.

PIMEC també destaca que desapareix el diferencial negatiu de la taxa harmonitzada espanyola sobre la de la Unió Monetària, la qual cosa, deixa de comportar guanys de competitivitat respecte als països europeus. Així, l’augment de preus a Espanya s’iguala amb la del conjunt de la Unió Monetària (1,2%).

Finalment, també cal destacar que el diferencial del creixement dels preus entre Catalunya i Espanya, es redueix i se situa en dues dècimes, una menys que el mes passat.

Switch to mobile version