Autor Societat
17 Maig 2018 a 10:00

Convocatòria de subvencions per la gestió ambiental

 Per l’any 2018

EMAS

El DOGC ha publicat la convocatòria de subvencions per al foment dels sistemes voluntaris de gestió ambiental per a l’any 2018. La principal novetat en l’ordre d’enguany és que les organitzacions podran finançar la renovació de la certificació del sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals (EMAS), mentre que en anys anteriors les bases només contemplaven ajuts per implantar el sistema. D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat dona compliment als compromisos establerts com a líder del projecte Interreg Europe ENHANCE –EMAS as a Nest to Help And Nurture Circular Economy– segons els quals cal incorporar incentius per a les organitzacions que han optat per adoptar l’EMAS com a eina  per afavorir la transició cap a una economia circular en el nostre territori. A més de Catalunya, participen en el projecte socis d’Àustria, Estònia, Itàlia, la República Txeca, i Andalusia.
Incentivar l’excel·lència
 
El projecte ENHANCE es basa en l’intercanvi d’experiències entre els socis  per identificar els diferents incentius que s’apliquen en diferents països i regions i en l’avaluació dels mecanismes que es poden replicar en d’altres. Els mecanismes van de la simplificació de tràmits administratius i reglamentaris a la bonificació de taxes, al suport econòmic per a la implantació de l’EMAS, o a l’allargament de períodes de validesa de permisos, entre d’altres.
Aquests ajuts, que tenen una dotació màxima de 250.000 euros, van acompanyats d’altres mesures de foment del sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals, tant en l’àmbit de la fiscalitat ambiental com en el de la flexibilitat reglamentària. Una de les que ja s’ha implantat aquest any –a través del Programa d’Inspecció Ambiental Integrada– és la reducció de la freqüència de les inspeccions a les empreses registrades EMAS si les anteriors han estat favorables.
Switch to mobile version