Autor Societat
18 Setembre 2018 a 15:00

“Lletra a Lletra, Fem Municipi”

1a trobada d’agents territorials

Lletra a lletra fem municipi //Foto: diba

Lletra a lletra fem municipi //Foto: diba

El programa “Lletra a Lletra, Fem Municipi” de la Diputació de Barcelona ha estat present per primera vegada, a “La Setmana del Llibre en Català”. El passat divendres, 14 de setembre, es va celebrar, en el marc de la Setmana, la 1a trobada dels agents territorials que fan possible el projecte sota el títol: “Trobada professional per a fer descobriments del projecte Lletra a Lletra, Fem Municipi”.

L’esdeveniment va comptar amb la presència del diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet.

Durant la seva intervenció, Homet va destacar la importància d’aquest projecte perquè «la lectura i l’educació, són les principals eines que tenim per lluitar contra la ignorància ».

La 1a trobada d’agents territorials va servir per recollir l’aportació de totes les persones que participen al programa: centres educatius, alumnat, biblioteques i ajuntaments, per cercar millores i aportacions que permetin al programa assolir una major incidència en la millora de les competències lingüístiques, en una societat canviant, multicultural i diversa com la nostra.

La 5a edició, la del curs 2018-2019, del programa “Lletra a lletra fem municipi” compta amb la participació dels municipis d’Abrera, Argentona, Castellbisbal, Piera, Ripollet, Tordera, Vallirana i Sentmenat, que enguany treballaran les competències lingüístiques a partir de la paraula i del seu poder transformador.

Aquest any, el programa Lletra lletra fem municipi sota el lema Emparaulem-nos proposa explorar els usos i les possibilitats de la paraula parlada i escrita amb el suport de referents de diferents àmbits, per prendre consciència del seu poder, identificar els efectes del seu ús i actuar fent-nos responsables d‘aquests efectes.

Més de mil alumnes de centres educatius de primària, secundària, PFI i formació d’adults de la demarcació de Barcelona posaran en pràctica les diferents dimensions de la competència lingüística a partir de la reflexió al voltant de la Paraula.

El treball a l’aula es complementarà amb sessions especials conduïdes per dues persones que les dinamitzaran, actuacions que docents i centres educatius proposin realitzar, visites, activitats a la biblioteca municipal i una visita a la Biblioteca de Catalunya.

Switch to mobile version