Autor Societat
31 Desembre 2018 a 15:00

La sentència del TC anul·la part de la llei catalana de ciberseguretat

Consideracions de la Conselleria

Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals

Jordi Puignero Conseller Politiques Digitals// Foto: Conselleria Politiques Digitals

Davant la decisió del ple del Tribunal Constitucional d’estimat en part el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP contra la llei impulsada pel Govern i aprovada pel Parlament, el juliol del 2017, que regula l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública fa les consideracions següents:
1)    Aquesta sentència és “una demostració que l’Estat lamina la capacitat de Catalunya d’autogovernar-se, aquesta vegada en un àmbit tan important i tan sensible com la ciberseguretat”.  
2)    El govern de Catalunya mostra la seva disconformitat amb la sentència perquè protegir el país de ciberatacs en tots els seus àmbits és i ha de ser competència de la Generalitat.
3)    Es tracta d’una llei de gran solidesa política, jurídica i parlamentària aprovada, primer pel Govern i posteriorment per una amplíssima majoria del Parlament (Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí que es Pot) amb només el vot en contra de Ciutadans.
4)      En concret, el TC es carrega la possibilitat que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya pugui protegir empreses i el teixit productiu del país. Circumscriu la seva actuació en l’àmbit de l’administració de la Generalitat, el seu sector públic, les administracions locals i la ciutadania.
5)    El conseller Jordi Puigneró lamenta “que es vulgui retallar l’autogovern de Catalunya per la porta del darrere, utilitzant la via judicial i els tribunals espanyols”.  Pel conseller de Polítiques Digitals, “denunciem la política sistemàtica del PP d’impugnar moltes de les lleis que aprova el Govern de Catalunya i la connivència del PSOE amb aquesta estratègia”.
 
6)    Puigneró ha lamentat la manca de voluntat de la ministra Batet mostrada després de la reunió mantinguda entre ambdós governs. El conseller va demanar a la ministra la retirada del recurs sobre la llei: No han mogut ni un dit per retirar aquest recurs. Entenem que ja els anava bé escapçar el Govern de Catalunya”.
Switch to mobile version