Autor Economia
4 Gener 2019 a 15:00

Endesa subministrarà el 100% de l’energia verda a FGC al 2019

Ha guanyat el nou concurs per la comercialització d’alta i baixa tensió

Cremallera // Imatge del web de FGC

Cremallera // Imatge del web de FGC

Endesa començarà a subministrar energia elèctrica procedent al 100% de fonts renovables a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per aquest any 2019. Així, la Companyia ha revalidat la licitació per comercialitzar l’alta i la baixa tensió de les Línies Metropolitanes i de les estacions de muntanya per un import estimat de més de 9,9 milions d’euros més la tarifa regulada, l’impost elèctric i l’IVA. La novetat radica precisament en el fet que el servei d’FGC passarà a rebre exclusivament energia verda.

El conveni inclou el servei elèctric de les línies metropolitanes Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla, a més de les estacions de muntanya gestionades per FGC: La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Vallter. En total són prop de 300 quilòmetres de línies amb 91 punts de subministrament en baixa tensió (superiors a 10 kV) i 31 d’alta tensió.

Amb aquest tipus d’iniciatives es fa palpable el compromís d’ambdues empreses amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible. De fet, el subministrament d’electricitat obtinguda amb fonts d’energia renovable és una de les apostes mediambientals d’Endesa per utilitzar de manera sostenible els recursos naturals, que juntament amb l’eficiència energètica formen part de la política de sostenibilitat de la Companyia.

Aquesta energia s’obtindrà de tres tipus de tecnologia: la solar, la eòlica i especialment de les hidroelèctriques, ja que aquest últim tipus d’instal·lacions són les que actualment hi ha més repartides pel territori i juguen un paper fonamental en el futur model energètic, ja que aporten energia i fiabilitat al sistema elèctric gràcies a la seva alta capacitat d’emmagatzematge.

Switch to mobile version