Autor Societat
31 Març 2019 a 15:00

La Diputació promou polítiques públiques d’habitatge en municipis petits

Per atreure habitants

Habitatge poblacions petites// Foto:Diba

Habitatge poblacions petites// Foto:Diba

La Diputació de Barcelona impulsa polítiques locals d’habitatge en  municipis de menys de 5.000 habitants, per facilitar atreure nova població o frenar-ne la pèrdua o en la recerca de sistemes de construcció sostenible, amb un cicle de presentacions i visites itinerants per diversos municipis de la demarcació. La primera sessió d’aquest cicle se celebra aquest divendres a Cardona que ha inclòs una visita als habitatges de l’antiga colònia minera Arquers, que s’estan rehabilitant actualment.

Aquesta visita ha comptat amb una vintena de  participants, majoritàriament regidors i personal tècnic d’altres municipis petits que comparteixen realitats similars, com ara la pèrdua i envelliment de la població o les dificultats per a mantenir-la o atreure’n de nova, així com les dificultats d’alguns col·lectius, especialment els joves, d’accés a l’habitatge, així com les necessitats en la rehabilitació d’edificis, entre d’altres problemàtiques.

En aquesta primera sessió, els responsables de l’Ajuntament de Cardona i de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona han exposat els trets bàsics del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH) de Cardona, i l’estratègia d’optimització i rehabilitació dels habitatges públics o cedits a l’Ajuntament de l’antiga colònia, definits en l’Estudi d’optimització, tots dos programes realitzats amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les obres d’arranjament dels habitatges de la colònia Arqués les està duent a terme una brigada de joves del municipi, contribuint així a la dinamització del mercat de treball local. En la trobada també s’han explicat les accions de foment de la masoveria urbana que pretenen impulsar.

Switch to mobile version