Autor Societat
19 Abril 2019 a 10:00

Les baixes pressions provocaran un temps variable aquesta Setmana Santa

El temporal marítim i el vent de llevant seran els protagonistes

Proteccio Civil Pluges Inuncat// Foto: Paquita Vallbé

Proteccio Civil Pluges Inuncat// Foto: Paquita Vallbé

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la predicció per Setmana Santa vindrà marcada per la presència de baixes pressions al sud i oest de la península Ibèrica. Fins dissabte, el gradient de pressió serà molt marcat a la meitat sud del territori i farà que el vent bufi de component est amb cops forts o molt forts. A més, entre diumenge i dilluns de Pasqua, els models meteorològics indiquen que les baixes pressions podrien apropar-se a Catalunya.
Desprès que ahir el cel estiguès molt ennuvolat en general, amb núvols més abundants a la meitat sud, on va haver-hi pluges entre febles i moderades a partir de mitja tarda, localment veren acumular fins a 50 mm. El vent de llevant va ser entre fluix i moderat en general i s’intensificà al llarg del dia. Al litoral i prelitoral sud, el vent va ser d’intensitat entre moderada i forta amb ratxes que van ser molt fortes. A més, hi havia temporal marítim amb onades que superaven els 2,5 metres. El temporal de llevant no minvarà fins avui, divendres Sant a migdia, quan s’obriran clarianes arreu, tret de l’extrem sud. Dissabte es mantindrà molt ennuvolat per núvols alts i mitjans arreu, i a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que podran deixar ruixats dispersos.
La previsió a mitjà termini indica la possibilitat que entre diumenge i dilluns de Pasqua la baixa situada al mar Balear s’apropi a Catalunya i porti un augment progressiu de la nuvolositat fins a quedar molt ennuvolat en general, amb nuvolositat més compacta a la meitat sud. Les precipitacions, més probables a la meitat sud, serien d’intensitat entre feble i moderada amb acumulacions que podrien ser localment abundants. El vent de llevant tornaria a reforçar-se i alteraria l’estat de la mar.
Davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya va emetre avisos de Situació Meteorològica de Perill per vent i estat de la mar per ahir dijous i per avui divendres.
A causa de la variabilitat de la situació meteorològica prevista, cal seguir amb atenció les actualitzacions de la predicció.
Més informació a www.meteo.cat
Switch to mobile version