Autor Economia
13 Maig 2019 a 15:00

PIMEC exposa les novetats del sistema de registre horari de la jornada dels treballadors

Plantejarà que es tingui en compte la mida de les empreses

Jornada Pimec Registre Horari// Foto: Pimec

Jornada Pimec Registre Horari// Foto: Pimec

PIMEC  va celebrar per segona vegada una jornada sobre les novetats introduïdes a través del Reial Decret 8/2019, de 8 de març, que va entrar en vigor ahir 12 de maig, el qual preveu l’obligació de l’empresari d’establir un sistema de registre diari de la jornada dels treballadors com una eina per combatre la precarietat laboral. La patronal plantejarà mesures perquè es tingui en compte la mida de les empreses, ja que aquesta mesura no afectarà de la mateixa manera a les pimes que a les grans empreses.

En l’Auditori de la seu de PIMEC a Barcelona, ple d’assistents, la directora del Departament Jurídic de PIMEC, Estrella Rincón, va dir que aquesta nova regulació “pretén establir un marc jurídic que doni seguretat tant a les persones treballadores com a les empreses” i va afegir que també suposarà una eina de control en matèria de jornada laboral i de salari amb l’objectiu d’acabar amb la precarietat “a través de l’ús inadequat del temps de treball i la seva prolongació, que repercuteix directament en la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones treballadores i en el seu salari i cotitzacions”.

Per part seva, l’inspector de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, Antonio Benavides, va explicar als assistents a l’acte la manera en la qual afectarà aquesta mesura a les Relacions Laborals, tot destacant que “el punt de mira no és tenir un registre de les hores que treballa cada empleat, sinó registrar les hores extres que no es paguen en la seva nòmina”. Com a resultat de les inspeccions, va comentar que hi ha molts incompliments entre hores contractades i hores realitzades, pel que considera molt important que les pimes compleixin aquesta nova normativa amb mitjans digitals, telemàtics o manuals, davant d’aquestes possibles inspeccions.

En la seva intervenció, el responsable del Consell Legal de PIMECVicenç González, va posar de manifest la necessitat que les empreses prenguin consciència que totes aquelles qüestions que constin al registre estiguin cobertes per tenir sempre arguments de defensa.

Finalment, el director del departament de Tecnologia i Innovació de PIMECAndreu Bru, va donar a conèixer el nou servei de la patronal, el qual suposa una solució tecnològica per a les necessitats de marcatge, que a partir d’ara totes les pimes tindran com a obligació.

En aquesta jornada, que s’ha pogut seguir per stremaing, a banda del registre horari es va parlar també de les novetats en matèria d’igualtat. En concret, la responsable d’Igualtat de PIMECItziar Ruedas, va parlar del Decret 6/2019, d’1 de març: “Les empreses han de garantir la igualtat salarial entre homes i dones, i han de caminar cap a una corresponsabilitat en termes de conciliació laboral i familiar”.

Switch to mobile version