Autor Societat
14 Agost 2019 a 10:00

320 jutjats fan servir el programa e-justícia.cat

Dels 583 que hi ha a Catalunya

e-justícia.cat// Foto: Conselleria justicia

e-justícia.cat// Foto: Conselleria justicia

 

El Departament de Justícia ja ha desplegat el programa e-justícia.cat a 320 dels 583 jutjats que hi ha a Catalunya. És el sistema que permet treballar en xarxa amb l’expedient judicial electrònic, que unifica la informació judicial. La plataforma també fa possible l’enviament telemàtic de documentació. En aquest sentit, l’any 2018 van presentar-se telemàticament a Catalunya 421.009 demandes i 1.271.035 escrits de tràmit.
L’objectiu és reduir la utilització de paper als jutjats, però també estalviar temps i esforços. A tall d’exemple, els jutjats de primera instància de Barcelona tardaven una mitjana de 150 dies a resoldre demandes relacionades en reclamacions de quantitats econòmiques. Amb l’arribada de l’e-justicia.cat triguen 122 dies de mitjana.

El desplegament total, el 2026

El sistema està implantat als 138 jutjats de primera instància de Catalunya, en 96 jutjats civils, 52 jutjats socials, 20 jutjats contenciosos administratius i 14 jutjats mercantils. També s’ha desplegat a la secció civil de l’Audiència Provincial.
La digitalització encara s’ha de començar a implantar als jutjats d’instrucció i penals, als jutjats de violència contra la dona (VIDO), als jutjats de menors i a la secció penal de l’Audiència Provincial. El desplegament a tots els òrgans judicials de Catalunya s’enllestirà el 2026. El cost aproximat d’acabar la implantació és de 35 milions d’euros.

 

Switch to mobile version