Autor La recepta
1 Agost 2019 a 12:00

El pebrot, amb alt contingut en vitamina C

Pebrot//Foto: amic

Pebrot//Foto: amic

Fruit de la pebrotera, existeixen molts tipus de pebrots, tant de forma, com de tamany o de gust. En un principi, aquesta hortalissa és de color verd i va adquirint un to vermellós fins a vermell, a mesura que va madurant. També hi ha pebrots de color groc. El pebrot és un dels aliments més rics en vitamina C, però és especialment, el vermell el que més quantitat d’aquest nutrient inclou. Tan sols amb 23 grams de pebrot aconseguim els 30 mil·ligrams diaris que l’Organització Mundial de la Salut recomana d’ingerir. Els pebrots també destaquen pel contingut en vitamina A i B6. Recordem que la vitamina A es troba, principalment, en els vegetals de color. Intervé en la formació dels pigments visuals i també en la formació i manteniment de les cèl·lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns. D’entre la composició de nutrients, també hi trobem: hidrats de carboni, dibra, potassi i oli essencial.

Com a virtuts derivades del consum del pebrot, podem esmentar-ne les següents:
· Neutralitza l’acidesa gàstrica.
· Millora les malalties reümàtiques i l’artritis.
· Activa el funcionament del fetge i estimula la gana.
· Aclareix les taques de la pell, si l’apliquem externament.
· El pebrot escalivat resulta més digestió que el fregit.

La composició nutritiva del pebrot, per 100 grams consumits és:
· Aigua 91%
· Proteïnes: 1,4 grams
· Greixos: 0,3 grams
· Hidrats de carbon: 7,1 grams
· Valor energètic: 31 calories

Switch to mobile version