Autor Economia
5 Agost 2019 a 15:00

Killsquad entre els més venut a nivell mundial

El videojoc compta amb finançament de l’ICEC

Imatge videojoc Killsquad,// Conselleria Cultura

Imatge videojoc Killsquad,// Conselleria Cultura

Novarama, l’empresa darrera Invizimals, acaba d’editar Killsquad, el nou videojoc amb què vol conquerir les consoles d’arreu. Es tracta d’un joc d’acció i cooperació en un món de ciència ficció ple de criatures a mig camí entre aliens i dimonis que compta amb l’ajuda financera de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
En la seva primera setmana al mercat, Killsquad ha trencat totes les previsions de negoci previstes pels seus creadors. El joc ha venut  14.000 unitats el primer dia, 4.000 més de les projectades, i en una setmana ha arribat a les 65.000 unitats, superant amb escreix el càlcul de 35.000 unitats fets per l’empresa en les seves previsions. De resultes d’aquestes xifres, Killsquad ja s’ha col·locat entre el primer i tercer lloc de la llista dels videojocs més venuts a nivell mundial per sobre de jocs tan populars com Playerunknown’s Battlegrounds o GTA. Cal tenir en compte, a banda, que el joc encara es troba en fase de llançament “Early Access”, cosa que significa que els compradors l’han adquirit quan encara no ha acabat el seu desenvolupament.
Quant a la recepció del joc entre els compradors i la premsa especialitzada, destaca que un 72% de les crítiques han estat molt favorables, amb ressenyes molt positives a revistes com PCGamer i a blogs especialitzats. El joc també ha mobilitzat audiència en alguns dels principals mercats de consum de videojocs a nivell mundial, com els EUA, la Xina, Alemanya, Rússia i Canadà. El ritme de vendes de Killsquad ha estat tan alt (quelcom molt complicat d’aconseguir amb un Early Access) que Novarama  preveu que en un any pot arribar a vendre’n unes 500.000 còpies en PC i generar una facturació bruta de 8 milions de dòlars.
Killsquad és un vídeojoc d’acció i rol cooperatiu que proposa als jugadors combatre contra milers d’enemics en un univers de ciència ficció caòtic, una galàxia erma en què les civilitzacions han quedat destruïdes i els personatges lluiten per acumular la més gran riquesa possible. Els compradors del joc (que poden jugar en solitari o en grup) poden escollir entre quatre tipus de personalitats diferents i saquejar aquests planetes perillosos.
Novarama, l’empresa creadora i propietària de Killsquad, és un dels estudis independents més respectats del Sud d’Europa. Amb seu a Barcelona, l’empresa va néixer l’any 2003, i després d’una curta etapa com a desenvolupadora independent va signar un acord d’exclusivitat amb Sony per a idear i crear jocs per a consoles de la família PlayStation. Entre altres projectes, Novarama va desenvolupar set jocs de la saga Invizimals, més tota una estratègia transmedia de cartes, joguines i sèries de TV.
Switch to mobile version